VijestiZdravlje

Konačno je srušen mit o pripremi hrane u mikrovalnoj pećnici

 

Istraživanje njemačkih znanstvenika konačno je srušilo veliki mit o mikrovalno pećnici u koji većina nas vjeruje. Naime, došli su do zaključka da je hrana pripremljena u mikrovalnoj pećnici bezopasna za zdravlje, no upozoravaju da može značajno smanjiti udio vitamina u namirnicama, piše Zadovoljna


Mikrovalna pećnica omogućava da se hrana iz zamrzivača otopi ili podgrije za nekoliko minuta i bude spremna za konzumaciju, zahvaljujući zračenju frekvencije 2,45 gigaherca. Hrani pećnica ne dodaje ništa osim topline.

Mikrovalna je bezopasna za vaše zdravlje, kaže stručnjakinja za prehranu Margret Morlo. Ina Stelljes iz njemačke agencije za zaštitu od zračenja to potvrđuje.

Teoretski biste se mogli osloniti samo na mikrovalnu za podgrijavanje svih napitaka i hrane svaki dan, tvrdi Stelljes. No, postoje iznimke. Primjerice našoj je prehrani potrebno sirovo voće i povrće i ako mislite da ga možete zalediti i potom odlediti u mikrovalnoj uz zadržavanje svih vitamina – pogriješili ste.

Više na Zadovoljna

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: unsplash

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close