Ličko-senjska županijaVijestiPolitika

Komemoracija na 27. obljetnicu žrtava Široke Kule i okolnih mjesta

U subotu, 13. listopada obilježava se 27. godišnjica stradavanja mještana Široke Kule i okolnih mjesta u Domovinskom ratu.


Prošlo je 27 godina od pokolja u Širokoj Kuli, ratnog zločina kojeg su počinili pripadnici četničkih formacija i milicije tzv. “SAO Krajine” nad Hrvatima iz tog sela, u svrhu etničkog čišćenja tog kraja od hrvatskog stanovništva.

Najveći dio pokolja je bio 13. listopada 1991., kada su pobunjeni Srbi ubili 8 Hrvata, a pokolj se nastavio i idućih dana kada su ubili još 32 osobe iz Vukšića, Urija, Mušaluka, Ličkog Osika i Široke Kule. Među njima je i djevojčica Verica Nikšić od 13 godina, 17-godišnji dječak, cijela peteročlana obitelj te mnoštvo starijih osoba. Obitelji tragaju za još 10 svojih najmilijih.

U 10.30 sati bit će položeni vijenci i zapaljene svijeće te održana komemoracija kod Spomen obilježja žrtvama II. svjetskog i Domovinskog rata u Širokoj Kuli. Nakon komemoracije održat će se sveta misa u Župnoj crkvi Sv. Mateja apostola u Širokoj Kuli.

 


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika express

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close