LifestyleIzdvojeno

Kolone migranata u Gorskom kotaru: “Provaljuju, pljačkaju planinare i svi su naoružani”

UPOZORAVA TOMISLAV MAJNARIĆ

 Kaže se da slika govori više od tisuću riječi… Ovdje je samo nekoliko slika samo jedne nadzorne kamere s područja Mrkoplja. Pogledajte što je snimila samo jedna kamera na samo jednom lokalitetu”, napisao je Tomislav Majnarić (45), poznati planinar i vodič iz Delnica, na svom Facebook profilu, garnirajući objavu s nekoliko dnevnih i noćnih snimki zabilježenih na jednoj šumskoj cesti između Mrkoplja i Brestove Drage, na kojima su vidljive skupine ilegalnih migranata u kretanju.


Snimke je nadzorna kamera zabilježila 10., 12. i 13. rujna, a jedna je evidentirana i 25. listopada. Riječ je o šumskoj cesti, kaže za Slobodnu Dalmaciju Majnarić, kojom se inače normalno kreću šumari, lovci, planinari… I oni, naravno, susreću ilegalne migrante.

Delničanin, koji zbog prirode posla većinu svog vremena provodi u šumi, odlučio je fotografije pustiti u javnost (“prijatelj koji mi je dao snimke nadzorne kamere ne želi se izlagati, jer se boji problema na poslu”), želeći odaslati apel vlastima da hitno nešto poduzmu u svrhu bolje zaštite domicilnog stanovništva. Strah se, kaže, već proteklu godinu, godinu i pol trajno uvukao među živalj goranskih sela, a u lokalnim medijima objavljuju se izjave nadležnih kako je trenutačno stanje sasvim u redu.

Te grupe ljudi pljačkaju planinare, slučajne prolaznike… I svi su naoružani, hladnim ili vatrenim oružjem. Provaljuju u vikendice, a kako u ovom kraju ima lovaca, u njima pronađu puške, pa i njih, između ostalog, uzmu sa sobom. Poznajem planinare koje su opljačkali. Stavljali su im noževe pod vrat… I sad ti budi faca i usprotivi im se, reci im da im ne daš svoju jaknu i mobitel. Što uzimaju?! Mobitel, odjeću i novac. Hranu samo ako su gladni. Neki jedu sve, neki ne jedu svinjetinu, pa hranu traže više ili manje”, govori Majnarić, priznajući kako zbog svega što se događa izbjegava planinarenje u svom kraju.

Više na Slobodna Dalmacija.

 

 Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: Facebook / Tomislav Majnarić 

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close