ModaVijesti

Koliko vremena trošimo svako jutro na odabir odjeće?

Istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji pokazalo je da žene tijekom svog radnog vijeka u prosjeku potroše ukupno šest mjeseci života na odabir odjeće za odlazak na posao.


U pitanju je oko 17 minuta nervoze oko odabira odjevne kombinacije svakoga jutra, što godišnje iznosi oko 4 dana, a do kraja radnog vijeka ukupno gotovo šest mjeseci. Ni muškarci nisu “cijepljeni” od istog problema, iako je njima potrebno neznatno manje vremena no ženama da se odluče što odjenuti – oko 13 minuta svakoga jutra. Jedan od petorice muškaraca povremeno ljutito baca odjeću po sobi zato što “nema što odjenuti”, a više od trećine je doživjelo napad bijesa iz istog razloga.

Iako mnogi stilisti tvrde da bi prosječna osoba trebala biti u stanju u roku od dvije minute odabrati odjeću, čini se da i muškarci i žene s time imaju ozbiljnih problema.

 

Isto istraživanje provedeno nad Britancima pokazalo je da je prosječan broj odjevnih predmeta u ormaru odrasle osobe 152, ali samo 44 posto te odjeće je redovito nošeno, dok je čak 57 komada odjeveno samo jednom.

Unatoč ovim golemim brojkama, svaka dvadeseta odrasla osoba barem jednom tjedno će se požaliti da “nema što odjenuti”, a dok 28 posto odraslih priznaje da u bijesu ujutro razbacuju odjeću po sobi, 15 posto njih je izjavilo i da im ti jutarnji problemi često znaju upropastiti čitav dan.

Iz istog razloga 21 posto žena ušlo je u prepirku s partnerom, a 14 posto njih je barem jednom odbilo izaći iz kuće jer “nemaju što odjenuti”.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: index.hr | Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close