Grad Zagreb

28 prekrasnih lokacija grada Zagreba za vrijeme Adventa

Ne znate gdje da idete za vrijeme Adventa u Zagrebu, Večernji list je napravio popis 28 lokacija koje morate posjetiti.


1. ZRINJEVAC – Lampice – 23 kućice s tradicionalnim zagrebačkim delicijama. Uz koncerte, tu su i znanstvene radionice, oslikavanje lica, predstave, druženja sa Svetim Nikolom i Djedom Božićnjakom…

2. TRG KRALJA TOMISLAVA – Ledeni park,nastupaju talijanski klizači na temu “Orašara”,  i zagrebačke klizačice “Pahuljice”.  20 kućica s američkim gulašem, domaće knedle, britanski punč, švicarska racletta, talijanske panettone i rapska torta.

3. EUROPSKI TRG –Vješanje tisuću srca, nastupanje Pips-a, Chips & Videoclips-a. 30 kućica sa suvenirima i ukrasima, koncerti mladih domaćih izvođača.

4. TOMIĆEVA – Početak udarom gričkog topa točno u podne. Po selekciji Andreja Barbierija i Marina Medaka, kuhat će Dino Galvagno, Braco Sanjin, Tomislav Škunca – Škuf, Tvrtko Šakota, Ivan Pažanin, Petra Jelenić i Hrvoje Zirojević.

5. KURELČEVA – Najveći disko na otvorenom. Posjetitelji će plesati na hitove Donne Summer, Marvina Gaya, skupine Bee Gees i pjesme iz Kulušića, Saloona i Studija 54…

6. TRG BANA JELAČIĆA – Johann Franck – “Zagrebačka božićna bajka” na velikoj pozornici doček Svetog Nikole, nastup dječjih zborova, klapa, večer crkvenih zborova, stand up komedije, festival demo sastava.

7. STROSSMAYEROVO ŠETALIŠTE – Osam ukrašenih kućica i tri grijane kupole, pozornica, zabavljaju -Cinkuši (28. studenoga), Pavel (30. studenoga), Gelato Sisters (7. prosinca)…

8. KAPTOL – Ispred katedrale- žive jaslice. Uprizorenje rođenja Isusa na repertoaru je od 18. do 23. te od 25. do 27. prosinca, kao i 1. te 6. siječnja u 16.15, 17 i 19 sati.

9. GORNJI GRAD (DVORIŠTA) – Dvorišta u Demetrovoj 1 i 11 te u Opatičkoj 10, 19 i 20 – adventski stil od subote, 3. prosinca, do petka, 23. prosinca, od 17 do 23 sata (a subotama već od 10).

10. BOGOVIĆEVA, GAJEVA, PETRIĆEVA, VARŠAVSKA – Božićni sajam, drvene kućice sa suvenirima, ukrasima, kobasicama, kestenima, kolačima i kuhanim vinom.

11. OKTOGON – Modna ulica. Kolekcije će predstaviti 12 hrvatskih dizajnera, a program se 10. prosinca otvara koncertom Marka Tolje i Mangroova. Traje do 31. prosinca. Ansambl Strauss u sklopu “Straussa u Oktogonu” pjevat će od 22. do 24. te od 27. do 29., kao i 31. prosinca.

12. TUNEL GRIČ – 3D instalacijama na stropu, prigodnom glazbom i videoprojekcijama od 16. do 24. prosinca.

13. VRANYCZANYJEVA POLJANA – U stilu “Šume Striborove” Ivane Brlić-Mažuranić uredit će livadu, a “Priča s Griča” započinje sutra nastupom The Bambi Molestersa u 19 sati. Uživo će 29. studenoga u 22 sata svirati i Kiki Beluhan Trio.

14.KLOVIĆEVI DVORI I PLATO GRADEC – Koncert Vatre 1. prosinca u 20.30 sati počinje program, 2. prosinca- Ljetno kino, 3. prosinca zasvirati Songkillersi. U atriju Galerije postavili su klizalište,izložba slikara Ignjata Joba te studenata Akademije likovnih umjetnosti.

15. PALAČA DVERCE I CRKVA SV. KATARINE – Božićni koncert posvećen grofici Clotildi Buratti 8.12. ,11. prosinca, koncert posvećen maestru Vladimiru Kranjčeviću.

16. CRKVA SV. DIZME – Sandale svete Majke Terezije moći će se vidjeti od 28. studenoga do 23. prosinca od 11 do 18 sati. Ponedjeljkom je crkvica na Novoj Vesi zatvorena.

17. KAZALIŠTE MALA SCENA – Dječje predstave uz igru i druženje sa Sv. Nikolom i Djedom Božićnjakom na adresi Medveščak 2, i to 3., 4., 6., 10., 11., 17. i 18. prosinca.

18. HNK I TKALČIĆEVA 31 – S božićnih balkona svake nedjelje u 19 sati, počevši od sutra, izvodit će klasične melodije Ad gloriam brass limeni puhači.

19. ETNOGRAFSKI MUZEJ – Prezentacija izrade lepoglavske čipke u sklopu nove izložbe. Pričaonice norveših bajki, radionica božićnog nakita, ukrašavanja licitara…

20. MUO – Od sutra do 26. veljače velika je izložba “Orašar – najljepša božićna bajka” o popularnom baletu.

21. GUNDULIĆEVA 4 – Od 10 do 22 sata vozit će poseban vlak u bojama Zagreba te s blagdanskom dekoracijom, a na maketi željeznice postavili su sljemensku skijašku stazu, žičaru, Ledeni park…

22. HRVATSKA KUĆA – Od 5. do 31. prosinca od 10 do 20 sati izložba je velikih božićnih jaslica sestre Samuele iz Družbe sestara Naše Gospe u Zagrebu, a bit će i božićnih radionica i edukacija izrade ukrasa.

23. TRG ŽRTAVA FAŠIZMA – ArtOmat, sajam nekonvencionalnih umjetničkih predmeta, od 16. do 23. prosinca, u pripremi su radionice, glazbeni i umjetnički program.

24. MARTIĆEVA – Postavit će adventski trg s kućicama visokim pet i pol metara, a u Croatia Design Superstoreu su dječje radionice – izrade jaslica od Lego-kockica ili slaganje borova od drvenih pločica.

25. BRANIMIR CENTAR –Pikto galerija s više od 50 umjetnika. Glumac i redatelj Mario Kovač u ulozi rock-matičara Elvisa Presleya vjenčat će zaljubljene, a sve počinje 1. prosinca.

26. ZOO – U obilazak će djecu voditi Djed Božićnjak, a cijeli će vrt biti okićen u adventskom stilu.

27. MSU – Od 1. do 31. prosinca kuhaju chefovi, a svirat će i demo bendovi, svaki dan od 18 do 23 sata glazbena pozornica s DJ-evima, poput Pilla Jacksona, Hrwoja, Vedrana Rake i Fiddly Digitsa. Moći će se i “rentati” bor.

28. VELESAJAM – Od 28. studenoga do 2. siječnja – čarobni dvorac Djeda Mraza, više od 30 iglua, vanjska pozornica za priredbe i koncerte te veliko klizalište.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Facebook

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close