Turizam

Kod Rovinja uočena 3 velika kita

Institut za istraživanje i zaštitu mora Plavi svijet je objavio na Facebooku da su dobili u srijedu fotografije skupine od najmanje tri ulješure (Physeter macrocephalus) snimljene u području ispred Rovinja.


S obzirom da se radi o životinjama koje inače obitavaju u područjima dubina preko 1000 m, u plitkom sjevernom Jadranu prijeti im opasnost od nasukavanja i ugibanje – upozorili su.

U slučaju opažanja molimo vas da napravite fotografiju i/ili video snimke životinja te da zabilježite točnu lokaciju, smjer kretanja i vrijeme opažanja. Informacije o opažanju ulješura (po mogućnosti čim ih opazite!) dojavite nam na brojeve telefona Instituta Plavi svijet 051 604666 ili 091 4637424, email [email protected] ili putem aplikacije za mobilne uređaje koju možete preuzeti s naših stranica – www.plavi-vijet.org/partnerstvozamore – objavio je Institut.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Screenshot Facebook Plavi svijet

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close