Grad ZagrebScenaKultura

Knjižnice grada Zagreba odabrale najčitatelje za 2015. godinu

“Najčitateljima godine” Knjižnica grada Zagreba za godinu 2015., proglašeni su Josip Prpić, četrnaestogodišnjak iz Knjižnice Gajnice koji je lani pročitao 248 knjiga, te trinaestogodišnja Marta Vrbanjac Posilović iz Knjižnice Kustošija s 241 pročitanom knjigom


Kako se ističe u priopćenju, po prvi puta u 15 godina, otkako Knjižnice grada Zagreba biraju svojeg “najčitatelja godine” u kategoriji djece starije osnovnoškolske dobi, prvo mjesto dijele jedan dječak i djevojčica.

Josip, odličan učenik OŠ Dragutina Domjanića, bavi se odbojkom i tenisom, a omiljeni predmeti su mu povijest, zemljopis i fizika. Obožava fantastiku i stripove. Najdraže knjige su mu “Hobit”, “Ratovi zvijezda” i “Kronike iz Narnije”. Marta je također odlična učenica i ide u sedmi razred OŠ Otona Ivekovića. Najdraži predmeti u školi su joj engleski i likovni, a najdraže knjige “Deklaracija”, “Greška u našim zvijezdama” i “Kradljivica knjiga”.

Najčitateljima su uručene vrijedne nagrade, članske iskaznice za besplatno korištenje usluga u svim Knjižnicama grada Zagreba do 18. godine života, tečaj brzog čitanja Pučkog otvorenog učilišta Petar Zrinski, veliki komplet knjiga izdavačkih kuća Algoritam, Mozaika knjiga i Profil Knjige, te tablet računalo sponzora Microline d.o.o, Lenovo i OKI.

Više čitajte na tportal.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close