Grad ZagrebScenaTurizam

Klapa Stine: Zagrebački debitanti u finalu Omiša

Klapa Stine iz Zagreba ušla je u finalnu večer 50. jubilarnog Festivala dalmatinskih klapa u Omišu, najveće klapske manifestacije u Hrvatskoj. Debitanti, klapa Stine, koji su se prvi puta ove godine plasirali u finale nakon što su u Večeri klapa debitanata u Bolu na Braču osvojili prvo mjesto zajedno sa ženskom klapom Orca, poznati su zagrebačkoj publici po svojim ostvarenjima na Festivalu studentskih klapa u Zagrebu. 


Klapa Stine, koja službeno postoji od 2013. godine, ove se godine plasirana u finalnu večer 50. Festivala dalmatinskih klapa u Omišu. Stine se sastoje od petorice studenata i prijatelja koji su počeli pjevati zbog zajedničke strasti: klapske pjesme. Početak njihove priče bio je spontan, i iz toga spontanog početka izrasli su u klapu koja je Zagrebu poznata. Tri su godine zaredom osvajali nagrade na Festivalu studentskih klapa u Zagrebu, i sve su tri godine osvojili publiku, tako da je ukupni broj nagrada čak šest.

Četiri Dalmatinca i dalmatinska duša u slavonskom tijelu

Članovi klape su: Antonio Bogojević Točka, Vedran Klisarić, Roko Perić, Marko Ivanov, Ivan Zaradić. Od njih petoro, četvoro je Dalmatinaca i jedna dalmatinska duša u slavonskom tijelu. Antonio Bogojević Točka je iz Gradca kod Pleternice, Vedran Klisarić iz Brodarice pokraj Šibenika, Roko Perić iz Omiša, Marko Ivanov iz Zadra i Ivan Zaradić iz Lovreća.

13417574_1034064003308092_2159073988346805714_n

Ostvarenja klape Stine

Iza sebe imaju brojne nastupe od kojih ističemo: sudjelovanje na Festivalu studentskih klapa u Zagrebu gdje su u tri uzastopne godine osvojili šest nagrada, od kojih sutri nagrade publike; sudjelovali su kao gosti klape Paragnal iz Slovenije u Brežicama; gostovanje u In magazinu na Novoj TV, gostovanje u emisiju Satirikon na HRT-u; gostovanje na koncertu klape Kampanel u Zagrebu.

Klapa je poznata i ličkoj publici po nastupu na Riverfestu u Perušiću i nastupu u pećini Samograd u PP Grabovača povodom obilježavanje 125 godina od otvorenja špilje. Pogledajte VIDEO ovdje.

Plasman u finalnu večer 50. Festivala dalmatinskih klapa u Omišu smatraju svojim najvećim ostvarenjem, pošto je to dokaz i priznanje njihovog minulog rada i ljubavi prema tradicionalnoj dalmatinskoj pjesmi.

Blistava budućnost za Stine

Iako je Omiš pred vratima, Stine se spremaju i za druge projekte. Planiraju snimiti promotivni CD, daljnja gostovanja i nastupe na smotrama klapskog pjevanja. S ponosom ističu da se njihova postava nije promijenila od njihovog utemeljenja, što je za klape iz Zagreba raritet. Za svoje djelovanje ističu da ide na dva kolosijeka: tradicionalno acapella pjevanje, te komercionalno uz instrumentalnu pratnju. Nije im strano ni pjevanje na vjenčanjima i drugim prigodama.

12239509_923056701075490_6174625214151752548_n

Klapi Stine želimo sve najbolje na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu i u budućnosti.  A za cure: četvorica od njih su slobodni pa im se slobodno javite, pogotovo ako ste u Zagrebu i prolazite pokraj Oktogona u centru Zagreba, gdje se znaju okupiti i oduševiti svojom ljubavlju prema glazbi.

Službena Facebook stranica klape Stine nalazi se OVDJE.

Klapu Stine gledajte u subotu 23. srpnja na prijenosu HRT-a s početkom u 21 sat.

 


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara


Foto: facebook/Klapa Stine

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close