Turizam

Kineski gosti pohvalili domaćine iz Rijeke i Plitvica koji su ih ugostili kada nitko drugi nije htio

Riječanka Maja Škufca podijelila je na društvenim mrežama neugodno iskustvo svojih gostiju iz Kine.


“Maloprije sam dušu isplakala koliko mi je bilo teško gledati suze moje gošće Kineskinje koja bježi od virusa otkad je krenuo u Kini. Iz zdravstvenih razloga za njenog muža može biti kobno ako se zarazi koronavirusom, pa su se, oboje zdravi, odlučili na proputovanje (zdravi) – napisala je to u svom statusu Maja, navodeći da joj je gošća kroz suze ispričala kako su ih u Rijeci djeca gađala predmetima i vikali za njima ‘korona, korona’.

„Ja sam stekla još jednog prijatelja a vi se zapitajte čega se točno bojite s ovim virusom… smrti? Jer ono ljudsko, je davno umrlo u većini od vas“, poručila je duboko razočarana Maja.

S portala teklić.hr kontaktirali su Maju i pitali je za više detalja.

Maja  je otkrila da su u njezinu apartmanu gosti konačno osjetili dobrodošlicu, a u želji da im ublaži traumu, počastila ih je kolačima i zaštitnim maskama jer su se požalili da ih nemaju gdje kupiti.

Gošća je rekla da je maskica najprestižniji poklon koji je ikad dobila i da ne zna kako da mi zahvali… kroz suze…“, napisala je Maja kojoj je nova prijateljica iz Kine zahvalila poklonivši joj cvijeće.

Njihov trodnevni boravak u Rijeci za Maju je bio posebno emotivan.

“Učinili smo sve da zapamte boravak u Hrvatskoj. Gospođa mi je rekla da sam ja njena nova hrvatska sestra. Moja mama im je napravila štrudlu za put. Pozvala me je u Kinu i sigurno ću je posjetiti. Rekla mi je da sam osoba koju sigurno nikada neće zaboraviti“, rekla je Maja za teklić.hr

Unatoč neugodnom iskustvu, Majini novi prijatelji za Hrvatsku ipak imaju samo riječi hvale. Kineska gošća Hrvatsku je doživjela drugim domom, Maju svojom sestrom, a uvijek će se rado sjećati i čovjeka s Plitvica, koji im je velikodušno ponudio smještaj kada to nitko drugi nije htio, navodi teklić.hr.


 

Komentari

Komentara


Foto: Facebook

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close