DogađanjaVijesti

TS KAS za Lika Clubbing: Uskoro spot singla “Udri brigu na veselje”.

“Kas” je tamburaški sastav iz Osijeka koji broji sedam članova: Dinko Glavaš, Nikola Anić, Daniel Kovačević Toro, Hrvoje Nemec, Miloš Grubić, Marko Kovačević i Jerko Abičić.

Bilježe brojne uspjehe na festivalima, ostvarili su suradnju s velikim imenima glazbene scene, putuju na nastupe po cijeloj Hrvatskoj, ali i šire… U šestogodišnjoj karijeri najistaknutije pjesme TS Kas su: “Budi moja slatka djevojka“, “Nemoj reći ni riječ“, “Onda si došla ti” te najnoviji singl “Bijeg od snova“.

Nakon kratkog intervjua, saznali smo više detalja o njihovoj karijeri i planovima.

1. Nedavno ste se vratili iz Praga. Ovo je već drugi put da je Kas organizirao izlet u Prag od nekoliko dana. Što ste radili? Kako vam je bilo? Kako ste došli na tu ideju?

Nakon prošlogodišnjeg putovanja u Prag, koje se pokazalo izvrsnim, odlučili smo ponoviti sve i ove godine. Trodnevno putovanje, za koje se tražilo mjesto više, bilo je više nego zanimljivo. Osim prekrasnih znamenitosti Praga, najviše se iščekivao spektakl koji su pripremili u jednoj od mnogobrojnih pivnica. Luda noć uz pregršt čeških specijaliteta od kojih prednjači vrhunsko pivo, nikoga nije ostavila ravnodušnim. Na ideju smo došli sasvim slučajno, uz pivo pa je i samim time logičan izbor bio Prag.

2. Zadnja izdana pjesma je „Bijeg od snova“. Kakav uspjeh bilježi?

“Bijeg od snova” je autorski prvijenac našeg frontmena, Dinka Glavaša, koji potpisuje glazbu i aranžman, uz Željka Nikolina, ujedno i našeg producenta. Izveli smo je u Županji na festivalu na kojem, možemo reći, bilježimo i prve autorske korake benda i najveće uspjehe – dvije prve i jednu drugu nagradu. Najveći uspjeh pjesme je kada dođe i ostane kod publike. Nakon mjesec dana, koliko je prošlo od predstavljanja, naizlazimo na velike pohvale i izvrsne komentare.

3. Kas uskoro slavi šesti rodendan. Recite mi što ste sve skupa prošli u tih šest godina te koji su vam usponi, padovi, anegdote, prepreke, situacije najviše ostale u sjećanju.

Vrlo je teško sažeti ovih 6 godina u nekoliko redaka. Najbolji primjer toga je nova web stranica koja je u izradi dobrih 6 mjeseci. Radimo prilično detaljnu biografiju benda, a toga toliko ima da se ne bi čudio da potraje još toliko. Nekakve najbitnije stvari su izlazak albuma, naše osobne iskaznice, uspjesi na festivalima, pobjada u emisiji Pop, rock, tambure Vinkovačke televizije… Možda da čitatelje pozovemo da pogledaju web za koji mjesec. Svi volimo dobru svirku i dobru zabavu, a posebice kad to ljudi ispred nas prepoznaju. Puno smo napravili u ovih šest godina i ne mislimo stati, letvica se samo podiže. Prošli smo cijelu Hrvatsku, dobar dio Europe i gdje god smo došli, naišli smo na ono zbog čega sviramo, a to je radost i veselje slušatelja.

4. Prateći vašu facebook stranicu, primjetila sam da ste vrlo zauzeti i da stalno nešto radite. Gdje je Kas trenutno?

Je, strašno smo zauzeti. Možda je najbolji podatak da smo u manje od godinu dana prošli više od 35000 kilometara kombijem. Ponekad zaboravimo gdje živimo i kako je spavati u krevetu, ali ne žalimo se. Nakon Praga i proslave rođendana, imamo slobodan vikend i dobro ćemo se odmoriti, a nakon toga naprijed punom parom, krećemo sa snimanjem spota za novi singl “Udri brigu na veselje”.

 5. Planovi za dalje. Nastupi? Studio? Suradnje? Novi izlet u Prag?

Kod nas je jako puno planova. Ima toliko toga da jednostavno ne stignemo provesti sve u djelo. Prije svega, počinjemo raditi na novom album koji bi trebao nadmašiti prvi, tako da bi svakako trebao biti zanimljiv, ali ništa konkretno ne možemo reći. Još uvijek razmišljamo na koji način to napraviti. Paralelno uz to dogovaramo i ljetnu turneju po Jadranu, možemo reći već tradicionalnu. Postoji velika mogućnost da ćemo organizirati i treće, također već tradicionalno, putovanje u Prag. Ima toga još podosta, ali ne smijemo puno otkrivati. Čeka nas jako zanimljiva i dinamična godina.

Foto: Marin Franov


 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close