Karlovačka županija

Karlovac: Dva policajca u pritvoru zbog ozljeđivanja migranta

POKRENUT DISCIPLINSKI POSTUPAK

Dva policajca PU karlovačke nalaze se u pritvoru i to zbog sumnje u ozljeđivanje ilegalnog migranta, stranog državljanina, javlja KAportal.


Na upit KAportala iz policije su rekli da je u četvrtak 11. lipnja, u večernjim satima, tijekom utvrđivanja okolnosti nezakonitog ulaska u Republiku Hrvatsku, u policijsku postaju Slunj doveden strani državljanin na kojem su policijski službenici uočili da je ozlijeđen.

S obzirom da su iskazi sudionika o okolnostima ozljeđivanja bile oprečne, odmah se pristupilo provođenju žurnih radnji kriminalističkog istraživanja. Oštećena osoba u početku nije željela iskazivati, ali nakon njegovog iskaza i iskaza policijskih službenika dobivene su oprečne izjave”, kažu u policiji.

Tako je temeljem provedenog kriminalističkog istraživanja utvrđena je sumnja da je jedan policijski službenik ozlijedio stranog državljanina, doduše tek lakše, dok je drugi policijski službenik propustio spriječiti takvo postupanje i nije ga prijavio.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela obojica su, uz kaznenu prijavu, dovedeni pritvorskom nadzorniku Policijske uprave karlovačke. Također, obojica su udaljeni iz službe i protiv njih će se pokrenut disciplinski postupak zbog teže povrede službene dužnosti, rekli su za KAportal u policiji.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close