Ličko-senjska županijaVijestiPolitika

Karakaš za Večernji: “Ličani su dobri i pošteni ljudi, ali laki su za manipulaciju”

Damir Karakaš, istaknuti hrvatski književnik i karikaturist podrijetlom iz Plaščice kraj Brinja, dao je intervju za Večernji list.


Karakaš je odgovarao na pitanja o mnogim aktualnim temama, pričao je o svom životu i odrastanju u Lici, a dotakao se i ličke politike. Na pitanje novinara ima li šanse da u Lici ikada pobijedi neka opcija, a da to nije HDZ ili pravaši, Karakaš je odgovorio:

Ma, nema šanse. I moji starci glasaju za HDZ (smijeh). U Lici imam svoju publiku koja obožava i mene i Thompsona. I što tu reći? To su dobri i pošteni ljudi, ali laki su za manipulaciju. Zato treba puno čitati. Ljudima koji ne čitaju knjige fali jedna dimenzija. Osim toga, namjera ovih na vlasti je i da poglupljuju ljude, onda njima možeš lakše manipulirati. Kad idem van, a više puta predstavljao sam Hrvatsku na najvećim književnim svjetskim sajmovima, sram me je reći koliko ova moja jadna država izdvaja za kulturu. Ispred su i Srbija i Bosna. A narod bez kulture osuđen je na propast.

Cijeli razgovor pročitajte OVDJE

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Privatna zbirka / Damir Karakaš

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close