Politika

Kandidat za predsjednika RH Kovač posjetio Gospić

Jučer se u Gospiću ispred HSLS-a javnosti obratio nezavisni predsjednički kandidat Dejan Kovač te je tom prigodom i govorio o svom programu predsjedničke kampanje.


Prvo je istaknuo kako mu je drago da je došao u rodni kraj svojeg znanstvenog idola Nikole Tesle te kako su ih putevi u stjecanju obrazovanja vodili na ista mjesta – u Prag i u SAD.

Naglasio je kako nije slučajno došao baš u Gospić s obzirom da njegova istraživanja pokazuju kako je područje Like sad došlo na razinu “pustinje” prema naseljenosti po kilometru kvadratnom. Sve ispod 10 stanovnika po kilometru kvadratnom smatra se pustinjom, a u slučaju Like taj je broj trenutačno na 7 stanovnika.

Lika kao područje ima ovakve prekrasne resurse, a ima populacijsku politiku poput jedne pustinje, koja je puna pijeska i kamena, pa se treba zapitati što je razlog tome? – pita Kovač.

Objašnjava kako će jedna od glavnih tema njegove predsjedničke kampanje biti produktivna nebirokratska Hrvatska, istaknuvši kako se često mijenja sintagma privatni i javni sektor, dok se zaboravlja da u javnom sektoru ima produktivnih građana, poput liječnika i učitelja, te kako treba diferencirati one koji su došli do svojih pozicija znanjem i obrazovanjem i one koji su to učinili putem političkih veza.

Problem je što je ova produktivna Hrvatska, građanska jedna šutljiva Hrvatska koja se ne buni protiv ovoga, dok ta jedna birokratska manjina čini cijelu Hrvatsku i to možete upravo na primjeru Ličko-senjske županije vidjeti zatvorenu, znači da kontrolira sve resurse. – zaključuje Dejan Kovač.

Dodao je kako do ovakve situacije u Ličko-senjskoj županiji ne bi došlo da su resursi bili u rukama produktivnijeg dijela Hrvatske.

Kandidirao sam se kao predsjednik svih građana Hrvatske, kao predsjednik produktivne Hrvatske i govorim svojim građanima da su promjene itekako moguće i promjena će biti.

Planira aktivno tokom kampanje razgovarati s građanima o njihovima problemima te je nadodao da kad postane predsjednik da će znati da je uspio kad se podigne životni standard u Lici ili Slavoniji, gdje Hrvatska trenutno loše stoji. Dejana Kovača u Gospiću je ugostio HSLS-ovac Ante Franić.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close