Lifestyle

Kamp “Grabovača 2014” osvojio Rektorovu nagradu na zagrebačkom sveučilištu!

Prošle godine, Javna ustanova „Pećinski park Grabovača“ u suradnji s Udrugom studenata biologije „BIUS“, Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, Zagreb organizirala je Istraživačko-edukacijski kamp „GRABOVAČA 2014“. U sklopu čitavog projekta sudjelovalo je 126 osoba, od toga 88 članova BIUS-a, 21 vanjski suradnik, te 15 stranih studenata.

Glavni cilj kampa je bio inventarizacija flore i faune šireg područja Pećinskog parka Grabovača  te prikupljanje podataka o bioraznolikosti tog područja, kao i osvrt na kvalifikacijske vrste karakteristične za određene tipove staništa, odnosno područja važna za očuvanje ili uspostavljanje povoljnog stanja ugroženih i rijetkih stanišnih tipova i/ili divljih svojti na europskoj i nacionalnoj razini. U suradnji sa školama Ličko-senjske županije održane su radionice i predavanja u školama, te terensko predavanje za ukupno 598-ero djece.

Cijeli projekt je nagrađen Posebnom Rektorovom nagradom za izuzetna studentska ostvarenja. Svečanost podjele Rektorove i Posebne Rektorove nagrade za akademsku godinu 2014./2015. održat će se u četvrtak 18. lipnja 2015. u 11 sati na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu u dvorani Auditorium Maximum (Unska 3, Zagreb).


Tekst/foto: PP Grabovača

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close