VijestiZdravlje

Kako ukloniti zaostalu vodu iz ušiju nakon kupanja?

Često, posebno tijekom ljeta, ljudima zaglavi voda u ušima nakon kupanja. Osim što je to neugodno, postoji i opasnost od infekcije uha. S ovih sedam trikova riješit ćete se vode iz ušiju brzo, piše 24sata


Ukoliko ovim trikovima ne uspijete izbaciti vodu iz ušiju i u njima počnete osjećati bol, svakako posjetite liječnika. Trikovi kako se riješiti zaostale vode u ušima:

1. Napravite kapi od alkohola i octa

Ova mješavina oslobodit će prolaz vodi iz ušiju i uz to će spriječiti infekciju. Postupak je jednostavan. U bočicu stavite pola alkohola i pola bijelog octa i kapaljkom stavite nekoliko kapi u uho. Ocijedite to iz uha nagibanjem glave. Kiselina će razbiti cerumen u uhu i napraviti prolaz, a alkohol će pomoći isparavanju vode. Ovo ne prakticirajte imate li oštećeni bubnjić.

2. Kreirajte vakuum u uhu

Položite uho iz kojeg voda ne izlazi na dlan, a potom dlan pritišćite unutra – van. Tako ćete napraviti blagi vakuum za izvlačenje vode iz uha. Vakuum se može napraviti i prstom. Okrenite uho prema dolje, u njega gurnite prst i brzo ga povucite van. Ponavljajte dok voda ne izađe. Prst mora biti čist. Pokušajte i masirati uho u smjeru kazaljke na satu.

3. Osušite ga toplim zrakom

Ako vam je pri ruci, upotrijebite fen za sušenje kose. Namjestite ga na najslabije i stavite na udaljenost 30 centimetara od uha. Topli zrak potaknuti će isparavanje vode iz uha.

4. Skačite na jednoj nozi

Nagnite glavu na stranu gdje je uho puno vode, stanite na jednu nogu i skačite. U isto vrijeme povlačite ušnu resicu jer to može malo raširiti ušni kanal. Ne želite li skakutati, pokušajte nagnuti glavu i povlačiti resicu.

5. Legnite i računajte na gravitaciju

Legnite potrbuške s uhom u kojem je voda prema dolje i ostanite tako nekoliko minuta. Gravitacija bi mogla učiniti svoje tj. voda će iscuriti iz uha jer će pronaći rupicu kojom će izaći.

6. Žvačite ili glumite da žvačete

Kosti čeljusti nalaze se blizu uha i pomaže raditi pokrete kao žvakanje hrane. Pojedite nešto, stavite žvakaću gumu u usta ili jednostavno improvizirajte. U isto vrijeme nagnite glavu prema dolje s uhom koje nije zahvaćeno vodom pa je naglo okrenite na drugu stranu.

7. Pokušajte zijevati

I zijevanje pomaže kao i žvakanje jer se kosti oko uha gibaju. To može donijeti olakšanje tj. pomaknuti vodu i potaknuti je na izlazak.

Donosi 24sata


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close