AutomotoVijesti

VIDEO: Kako spriječiti zamagljivanje stakla na automobilu?

Dolaskom hladnijih dana mnogim vozačima veliki problem svako jutro predstavljaju zamagljena stakla. Prozori će se zamagliti zbog razlike u količini vlage i temperaturi u autu i vani, jer zimi je u autu temperatura nešto viša te je veća vlaga zbog disanja, ali i topljenja snijega sa cipela ili vode koju unesete s kišobranom


Jedan recept savjetuje da čarapu napunite silikatnim pijeskom za mačke. Nakon što ste je napunili napravite čvor i ubacite to u drugu čarapu kako bi vaša instalacija bila čvršća. Ako nemate pijesak, možete uzeti i silikatne kuglice, a one bi trebale na sebe privlačiti vlagu. Za najveću učinkovitost savjetuje se da čarapu postavite bliže staklu i ta bi metoda već u početku trebala smanjiti količinu vlage u autu.

Drugi trik savjetuje da premažete sva stakla pjenom za brijanje i dobro protrljate papirnatim ubrusom, sve dok višak pjene ne nestane. Istu metodu možete koristiti i kod kupaonskih ogledala. U ovom videu je testirano nekoliko metoda kako spriječiti zamagljivanje, a upravo ova s pjenom za brijanje pokazala se fantastičnom:


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Izvor: 24sata.hr | Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close