Zdravlje

Kako spojiti teretanu i seks? Pročitajte nekoliko prijedloga

Dizanje utega ili džoging nisu jedini put do vretenastih ruku i čvrste guze. Seks je itekako dobra aerobna vježba, a uz malo planiranja i treninga u krevetu (na tepihu, u kadi ili gdje vam je već drago) možete ciljano jačati mišiće. A u svakom slučaju, imat ćete jako motiviranog partnera koji će vas redovito podsjećati da je vrijeme za rekreaciju.

Vanessa Castro, američka osobna trenera i seksualna terapeutkinja dr. Madeline Castellanos daju nekoliko savjeta kako istesati ruke, noge, guzu ili ravan trbuh i to na najzabavniji način.

1. Kvadricepsi

Zajašite ga u pozi kaubojke, a tada se pomaknite unatrag. Možda ne zvuči seksi, ali je je učinkovito. Vi ste gore, ali umjesto da oslanjate koljena na krevet, oslonite stopala, dodaje dr. Castellanos, Dok se pomičete gore dolje, poza načelno postaje svojevrsni čučanj koji jača mišiće bedara. Možete se dodatno pomicati i naprijed-nazad kako biste dodatno jačali mišiće.

2. Prsa

Doggy poza, kada ste oslonjeni na ruke i koljena, tjera vaše mišiće prsa da rade jer se morate držati na rukama. Ako ste na podu, ili ako vam krevet nije premekan, Castro savjetuje da pritom i radite lagane sklekove.

3. Guza i bedra

Vježbanje gluteusa i stražnjih mišića bedara iziskuje nešto više spretnosti. Neka partner sjedne na kauč ili čvršći stolac, a vi ga opkoračite tako da jedna noga ostane na podu a drugu stavite na sjedalicu. Na pola puta, promijenite noge.

4. Donji trbušnjaci

U lotus pozi, kada on sjedi a vi ste ga opkoračili gledate se licem u lice te se međusobno grlite, pomičete se koristeći donje mišiće trbuha.

5. Tricepsi

Nakon što ste savladali lotus, malo ga izmijenite kako biste jačali ruke. Umjesto da zagrlite partnera, nagnite se unazad, a dlanove stavite na krevet a prste usmjerite prema svojoj guzi. Ruke ćete osobito jačati ako pritom savijate laktove.

6. Kuk

Iskušajte škare. Oboje ležite na boku, ako je partner na svojoj desno, vi ste na svojoj lijevoj strani, umjesto da odmarate svoju gornju nogu na njegovom torzu, podignite ju pod kutom od 30-ak stupnjeva, savjetuje dr. Castellanos. Držite ju koliko možete i pomičite se kukom.

7. Gornji trbušnjaci

Poza u kojoj oslanjate noge na njegova ramena iziskuje veliku fleksibilnost tetiva pa kako biste se zagrijali prvo nekoliko puta dotaknite svoje nožne prste. Legnite na leđa, bedra prislonite uz njegova prsa a noge možete ili ispružiti u zrak ili ih presaviti preko njegovih ramena, kako god vam je udobnije.

8. Deltoidi

Razmišljajte o ovome kao doggy pozi s malom promjenom. Vi ste na ve četiri a partner koji je iza vas prima vas za bedra, diže ih i tijekom seks drži kao u “tačkama”. Umjesto da se oslanjate uglavnom na gornji dio tijela, oslanjat ćete se isključivo na gornji dio tijela pa je ova poza izvrsna za jačanje ramena.

9. Gluteus

Niste li skloni akrobacijama, iskušajte nešto jednostavno i isprobano. Dobra klasična misionarska poza izvrsna je za jačanje guze ako leđa izvijete u luk. Dok ste na leđima, držite glavu i ramena na krevetu, najbolje na mekanom jastuku a potom jačajte gluteus dižući guzu što više možete, što dulje možete, savjetuje Castro. Već za nekoliko sekundi osjetit ćete kako se mišići zatežu.

10. Cijelo tijelo

Nakon što ste svladali luk, iskušajte most koji koristi gotovo sve mišiće tijela, savjetuje Castro. Činite sve kao i kod luka za vježbanje gluteusa, ali rukama podignite glavu i ramena od kreveta, tako da vam je torzo paralelan s krevetom. Ta poza je nešto poput daske, jedino što gledate strop umjesto poda.

Tekst: Hot.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close