Turizam

Kako do radne snage u Hrvatskoj? ‘Više nije pitanje kako dalje, nego do kada možemo ovako poslovati’

Kongres će obraditi i zakonodavne novosti i druge aktualne trendove, među kojima i turistički potencijali kontinentalne Hrvatske.


Broj obrta u ugostiteljstvu i turizmu u Hrvatskoj je u godinu dana porastao za 142, a broj zaposlenih za 813, no problem nedostatak kvalitetnih radnika i dalje je gorući i potrebna je pomoć Vlade, ističu u petak iz Hrvatske obrtničke komore (HOK) uoči kongresa ugostitelja i turističkih djelatnika.

Tradicionalni kongres HOK-a (Hrvatske obrtničke komore) i njegova Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika po jubilarni 35. put održat će se u Termama Tuhelj od 26. do 28. studenoga, s naglaskom na obrte koji rade u tom sektoru i njihove probleme, od nedostatka kvalitetne radne snage i potrebe za poreznim rasterećenjem.

“Radna snaga gorući je problem domaćeg ugostiteljstva i turizma, pa i kod obrtnika, koji su kao i drugi ugostitelji ‘lice’ Hrvatske koje pokazujemo mnogim turistima. Stoga samo kvalitetom možemo opravdati svoje postojanje, što se očituje i u nagradama naših kolega, a kako bismo vratili kvalitetan kadar, zaposlili novi i educirali postojeći trebamo osjetno porezno rasterećenje plaća”, izjavio je predsjednik Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a Franz Letica.

Radnika zaposlenih kod obrtnika u djelatnosti smještaja te pripreme i usluživanja hrane bilo je 19.283 ili 813 više nego lani.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.


 

Komentari

Komentara


Izvor: poslovni.hr | Foto: Josip Durdov

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close