Ličko-senjska županijaKultura

“Kad sam bio dječak”- izložba posvećena Nikoli Tesli

OD 10. SRPNJA

Memorijalni centar ‘Nikola Tesla’ Smiljan najavljuje izložbu ‘Kad sam bio dječak’, u povodu 164. obljetnice rođenja Nikole Tesle, koja se otvara 10. srpnja 2020.


Izložba je nastala u želji da se posjetiteljima približi Teslino djetinjstvo kao neodvojivi dio njegove osobnosti. Rođenje, školovanje, prvi istraživački koraci, vizije i snovi realizirani u budućnosti, niču upravo u njegovom rodnom Smiljanu.

Znatiželjom djeteta i pronicljivošću genija promatrao je prirodu, a ona mu je davala jasne odgovore. Dječak Tesla ostao je zaigran cijelog života, a autorice izložbe Josipa Starčević Prpić, Ana-Marija Šolaja i Ivana Starčević, u toj dječakovoj zaigranosti, kroz izložbenu priču vode nas u Smiljan i Gospić, uz znamenite ljude i anegdote Nikolina života.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close