VijestiTurizam

Jezero Peruća među 20 najljepših jezera u Europi

Jezero Peruća koje se nalazi u Dalmatinskoj zagori je proglašeno jednim od 20 najljepših jezera u Europi. Izabrali su ga čitatelji britanskog The Guardiana, a opisano je kao oaza mira i prirode, piše 24 sata.


Čitatelji britanskog The Guardiana izabrali su jezero Peruću među 20 najljepših europskih jezera.

Do prošlog tjedna nikada nisam čula za jezero Peruća. Formira ga brana na rijeci Cetini dok juri kroz kršni krajobraz koji privlači mali broj turista. Ovamo dolaze biti u miru, na svježem zraku, kupati se u čistoj vodi i baviti biciklizmom, ribolovom te uživati u netaknutoj prirodi i lokalnoj kulturi. Novi kamp na obali jezera ima parcele za 15 eura dnevno. U najbližem gradu, Vrlici, se nalazi tvrđava – napisala je čitateljica Nataly Anderson.

Jezero Peruća nije jako poznato pa ne dolazi puno turista, ali zahvaljujući tome je sačuvalo lijepu prirodu i čistoću koja se rijetko gdje vidi u turističkim mjestima. To je treće po veličini jezero u Hrvatskoj s površinom od 15 kilometara kvadratnih, dubine 65 metara, koja varira za vrijeme kišnih i sušnih razdoblja.

Okoliš je pun šuma, oranica, livada i vinograda. Turisti mogu posjetiti stare mlinove, uzgajališta riječnih rakova i manja seoska domaćinstva.

Više na 24 sata.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Youtube/screenshot

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close