LifestyleTurizam

JESEN U LICI: Pogledajte kako se predstavio Nacionalni park SJEVERNI VELEBIT!

“Nacionalni park Sjeverni Velebit prepoznatljiv je dio Velebita po očuvanoj prirodnoj raznolikosti i doživljaju iskonske divljine. Oslonac je održivog razvoja lokalnih zajednica na tradicijskim temeljima i prostor stjecanja novih spoznaja.” tako na službenoj web stranici počinje priča o Velebitu

Prošlog vikenda u Gospiću na uspješno održanoj Jeseni u Lici predstavio se i Nacionalni park Sjeverni Velebit. Poznati ekosustav koji je dom medvjedu, vuku, risu i surom orlu. I ne samo njima, već mnoštvu različitih biljaka, gljiva i životinja. Iako je to samo djelić biološke riznice Sjevernog Velebita, bilo je i više nego dovoljno da se Park predstavi na najvećoj ličkoj manifestaciji.

Djelatnici Parka predstavili su brojne suvenire i prospekte. Našlo se tu brendiranih šalica, majica, privjesaka, magneta i blokova. Zanimljiviji dio ponude svakako su bile figurice sove i starih stanova, makete kamenih kućica u kojima su boravili velebitski pastiri za ljetnih mjeseci.

Od prospekata iz Nacionalnog parka Sjeverni Velebit prikazalo se mnogo toga što postoji, a slabo se zna. Jedan od primjera je prospekt pod nazivom “Šetnja duga 237 milijuna godina”. Riječ je o prospektu koji prikazuje stijene Parka, njihovu starost i uvjete u kojima su nastajale. Jeste li znali da su najstarije stijene u Nacionalnom parku Sjeverni Velebit  nastale u davnim morskim plićacima prije 237 mil. godina i da su iz tih plićaka izašle uslijed kretanja  Afričke i Europske ploče? Nismo ni mi, ali na Jeseni u Lici smo saznali.

Od brojnih prospekata Sjevernog Velebit koji obiluju ovakvim zanimljivim informacijama, istaknuli su se i oni koji prikazuju mape cijelog Sjevernog Velebita, a za detaljnije informiranje Park ćete morati posjetiti. Više informacija pronađite na njihovoj web stranici np-sjeverni-velebit.hr OVDJE i Facebook stranici Nacionalni park Sjeverni Velebit OVDJE.

Pogledajte nekoliko fotografija koje smo zabilježili u Gospiću.


 

Sponzorirano

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close