Vijesti

Jedinstveno natjecanje u Hrvatskoj: Utrka uz 198 stepenica Vukovarskog vodotornja

PRIJAVLJENO 229 NATJECATELJA

„Vukovarskih 198“ naziv je utrke koja se održala u Vukovaru, a koja je jedinstvena utrka u Hrvatskoj.


Riječ je o utrci koja se ove godine održava po drugi put, a u okviru koje prijavljeni natjecatelji utrkuju se uz stube Vukovarskog vodotornja. – Svaki trkač mora pretrčati 198 stepenica Vukovarskog vodotornja i još 200 metara memorijalne staze. Cilj je na vrhu vodotornja, na vidikovcu, gdje natjecatelj dodirivanjem jarbola završava utrku. Ovo je svakako jedinstvena utrka jer se odvija na mjestu koje predstavlja kulturno dobro, a opet svi dobro znamo što predstavlja Vukovarski vodotoranj – rekla je Ivona Vrebac koja je predsjednica Atletskog kluba Vukovar koji je i ujedno i organizator ove utrke.

O interesu za ovu utrku govori i to da je ove godine bilo prijavljeno 229 natjecatelja što je znatno više nego prošle godine kada je trka održana po prvi put.

– Svatko na ovu utrku dolazi iz svojih razloga, a ima tu i puno emotivnih trenutaka. Neki su do Vukovara došli biciklom, imamo i više članova obitelji koji se utrkuju kao i onih koji su došli samo sudjelovati i biti dio jednoga ovakvoga događaja. Vukovarski vodotoranj je simbol rata, stoga je utrka iz tog razloga i posebna. Utrka je kratka, dinamična, ali zahtjeva puno snage – istaknula je Vrebac.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.


 

Komentari

Komentara


Izvor: vecernji.hr | Foto: pixabay.com

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close