Ličko-senjska županijaVijesti

Jakovljević iz NK Plitvice komentirao medijske natpise i zolju na Plitvicama

PRIOPĆENJE

Predsjednik NK Plitvice Milan Jakovljević danas je komentirao situaciju sa zoljom na Plitvičkim jezerima 11. rujna 2022. na utakmici između Brinja i Plitvica.

Priopćenje prenosimo u cijelosti u nastavku.

Ponukani medijskim napisima dužni smo se službeno očitovati o nastaloj situaciji.
Nogometni klub Plitvice oštro osuđuje ovakvu vrstu navijanja, ograđuje se od nje te je smatra neprimjerenom. Svako ispaljivanje naprava koje mogu nekoga ugroziti bilo na igralištu ili u publici treba maknuti daleko od stadiona. Lijepi navijački ambijent je narušio jedan nepromišljeni čin i to nikako ne podržavamo nit smo to igdje izjavili.
Nadalje, nitko iz kluba, predsjednik ili bilo tko od rukovodstva, igrača ili osoba bliskih klubu nije izjavio da su to stare snimke, da je riječ o zolji, raketama, minama ili sličnim terminima koje su prenijeli novinski portali.
Predsjednik, koji je ujedno i trener kluba je bio u tom trenutku na klupi s igračima i nikako nije mogao vidjeti o čemu se točno radilo na tribinama. Svi prisutni na klupi su smatrali da se radi o petardi ili nečemu sličnom, te smo to i naveli u službenom zapisniku utakmice. Nikome nije niti na kraj pameti bila „zolja“ ili slična naprava. Pustit ćemo institucije da odrade svoj posao, utvrde što se točno dogodilo te se očitovati u Savez LSŽ.
Moramo napomenuti na kraju da je nemoguće klubu iz 1. ŽNL kontrolirati ulazak gledatelja na otvorenu tribinu putem zaštitarskih službi, te pregled gledatelja i je li tko donio kakva pirotehnička sredstva. Jasno je da se na javnim mjestima treba pridržavati svih granica normalnog ponašanja i javnog reda, takva je praksa u svim niželigaškim natjecanjima.
Iskreno nam je žao ako se netko osjećao ugrožen i ovim putem im se ispričavamo što je lijep nogometni događaj ostao u sjeni ove situacije. Postoji još mnogo stvari o kojima se može pisati, lijepih i manje lijepih pa se nadamo da ćemo ostati u fokusu medija ali zbog drugih tema.
S poštovanjem,
Milan Jakovljević
Predsjednik NK Plitvice


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close