Scena

J. K. Rowling sredinom travnja objavljuje novu knjigu

J. K. Rowling sredinom travnja objavljuje novu knjigu naslovljenu ‘Very Good Lives: The Fringe Benefits of Failure and the Importance of Imagination’ u izdanju nakladnika Little & Brown. Riječ je o tekstualnoj verziji govora koji je Rowling 2008. održala na Harvardu savjetujući tamošnje studente o tome kako uspjeti u životu


Slavna autorica serijala romana o mladom čarobnjaku Harryju Potteru nastavlja stvarati raznolik književni opus. Nakon društvenog romana ‘Prijevremeni izbori’ i nekoliko krimića objavljenim pod pseudonimom Robert Galbraith, J. K. Rowling odlučila je objaviti svoj govor iz 2008., održan studentima na poznatom američkom sveučilištu Harvard.

Knjiga se zove ‘Very Good Lives: The Fringe Benefits of Failure and the Importance of Imagination’ odnosno ‘Vrlo dobri životi: dobre strane neuspjeha i važnost mašte’, a Guardian je opisuje kao inspirativnu.

Svi prihodi od prodaje idu u humanitarne svrhe – jedan dio ide u udrugu Lumos koja se bavi pomaganjem djeci s margina društva, dok drugi ide za stipendije budućim studentima Harvarda koji sami ne mogu platiti skupi studij na tom sveučilištu.

U govoru se Rowling prisjetila teških faza svojega života, napose kada je nakon završetka fakulteta ubrzo završila kao samohrana majka bez posla i s kratkotrajnim propalim brakom iza sebe. ‘Bila sam neuspjeh epskih razmjera’, rekla je tada Rowling.

Ako ipak niste raspoloženi kupiti knjigu, govor J. K. Rowling koji je održala na Harvardu 2008. možete uvijek pogledati na Youtubeu.


 

Tekst: tportal
Foto: “J. K. Rowling 2010” by Daniel Ogren. Licensed under CC BY 2.0 via Wikimedia Commons.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close