DomTurizam

Izviđači iz Splita dolaze logorovati na područje Baraćevih špilja

Područje Plitvičkih dolina sve je aktivnije u privlačenju raznih zanimljivih projekata koje oživljavaju i obogaćuju sadržaje i događanja lokalne zajednice. U prilog tome ide i još jedna priča koja dolazi iz Baraćevih špilja u Novoj Kršlji. Odred izviđača pomoraca iz Splita “Posejdon” koja za cilj ima izvaninstitucionalno obrazovanje djece i mladih, najavili su im boravak u sklopu EU projekta.

Rad izviđača Posejdona iz Splita započeo je još prije četiri godine kada su igrom slučaja već posjetili Baraćeve špilje u sklopu prvog šumskog logora i EU projekta Water Eye.

Osim vještina i znanja vezanih za šumu i pomorski program, organiziramo i radionice transverzalnih vještina i životnih kompetenci. Udruga postoji pet godina i ima više od 100 članova. Godišnje provede oko tri stotine radionica i izleta, nekoliko višednevnih boravaka u prirodi (bivak), zimovanje, logorovanje, humanitarne akcije, eko akcije čišćenja i terensku nastavu. Godišnje na svim aktivnostima učestvuje preko 3000 aktivista. – izjavljuje Igor Spetič iz Posjedona.

Rakovica - HTZ v.2

Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Baraćeve špilje na području Turističke zajednice općine Rakovica ovoj izuzetno aktivnoj udruzi iz Splita biti će domaćin u periodu između 05. i 24. srpnja i to neposredno uz zaštićeno područje. Za potrebe logorovanja planiraju izgraditi pionirske objekte za boravak, a u suradnji s Baraćevim špiljama izraditi će mostove i očistiti poučne staze.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Slavko Bionda

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close