VijestiScena

Istraživanja pokazala što će sve biti važno za poslovni uspjeh

Istraživanje kanadske tvrtke pokazalo je kako će za poslovni uspjeh biti važni suosjećajnost, snalažljivost i kritičko razmišljanje. Humanistička znanja i umjetnosti moraju biti neodvojivi od znanja iz STEM područja, piše 24 sata


Aktivno slušanje, govorničke sposobnosti, kritičko razmišljanje – to su sposobnosti koje će biti presudne u dobivanju poslova već kroz četiri godine, pokazalo je opširno istraživanje kanadske tvrtke RBC Royal Bank.

Jedna od najuspješnijih kanadskih tvrtki provodila je godinu dana studiju na području cijele zemlje istražujući kako će izgledati tržišta rada u sljedećem desetljeću te koje će poslovne vještine biti presudne. Rezultati su vrlo zanimljivi: Takozvane temeljne vještine, koje uključuju socijalnu osjetljivost i sposobnost rješavanja kompleksnih zadataka, definitivno su na vrhu ljestvice vještina i sposobnosti koje traže poslodavci.

Istodobno, na čvrstom dnu traženih vještina su popravci i instalacije – dakle poslovi koji se već sad ubrzano automatiziraju i prebacuju na robote. Pri dnu su i programiranje te znanost.

Pri sredini ljestvice nalaze se vještine poput pisanja, davanja uputa i pregovaranja, čak i više nego, primjerice, matematika. Kako se navodi u analizi studije, doslovce svi poslodavci veliku će pozornost pridavati sposobnosti prosuđivanja i donošenja odluka kod budućih zaposlenika. Izuzetno će se cijeniti poznavanje jezika, mogućnost prilagodbe te kulturna “osviještenost”, prenosi portal weforum.org.

Ovakvi rezultati, ističe se u analizi istraživanja, potvrđuju ono što najveći svjetski poslodavci govore već godinama: da se u obrazovnim programima i kurikulumima humanistički predmeti, kao i umjetnost, moraju ukomponirati u sva obrazovna područja, a posebice STEM.

 

Pročitajte više na 24 sata

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor: 24 sata | Foto: Pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close