Zdravlje

Istine koje trebate znati o kućnom testu za trudnoću

Kada sumnjaju na trudnoću, većina žena najprije će kupiti kućni test na trudnoću. Test dolazi s uputama za korištenje, no postoje važne informacije koje možda ne pišu u uputama, a koje bi svaka žena trebala znati o kućnom testu na trudnoću


1. Svi testovi na trudnoću mjere istu stvar
Na tržištu postoje deseci različitih testova za trudnoću, ali bez obzira na to radite li test kod liječnika ili ga kupujete po povoljnoj cijeni u ljekarni, svi testovi za trudnoću mjere istu stvar, homorn humani korionski gonadotropin (HCG), takozvani hormon trudnoće.

Taj hormon nalazi se u tijelu i kada ne postoji trudnoća, ali kada dođe do trudnoće i fetus počne rasti, razina hormona u krvi i urinu poraste. Ako razina hormona dođe na 25 jedinica (mlU/mL), test na trudnoću bit će pozitivan, kaže ginekologinja dr. sc. Jasenka Grujić.

2. Test na trudnoću najbolje je napraviti ujutro (ali nije nužno)
Nakon nekoliko sati spavanja, homorn humani korionski gonadotropin može se nakupiti u urinu te biti pohranjen u mjehuru. S tolikom količinom “hormona trudnoće” urin postaje koncentriraniji te su veće šanse da će test biti pozitivan s obzirom na to da je najmanje 25 jedinica potrebno da pokaže takav rezultat.

Međutim, današnji testovi na trudnoću puno su precizniji nego prije 10 godina zbog čega testiranje ujutro nije nužno, ali želite li biti potpuno sigurni da je rezultat točan, napravite ga u jutarnjim satima. Piše zadovoljna.dnevnik.hr

Više na zadovoljna.dnevnik.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close