VijestiZdravljeTurizam

ŠTRUDLE SU IN: Isprobajte bogate okuse i u Plitvičkim dolinama

Plitvičke doline, područje koje se nalazi sjeverno od planetarno popularnih Plitvičkih jezera, cijelo ljeto nudi široku paletu okusa i gastro ponude. Osim standardne, one sira i meda kojim se posebno ponose, došlo je vrijeme i za slastice.

Štrudlafest je događanje koje je 2015. oborilo jedan svjetski rekord, u Jaškovu kraj Ozlja napravljena je najduža štrudla i postavljen je Guinessov rekord sa 1479,38 cm. Svjetska priča iz malog mjesta proširila se po cijeloj Karlovačkoj županiji, a ove godine i do rakovičkih Plitvičkih dolina.

Tjedan štrudle traje od 28. kolovoza do 03. rujna u Grabovcu se nalazi “Štrudlaspot”. Iz Turističke zajednice općine Rakovica poručuju kako je riječ o mjestu gdje se može po promotivnim cijenama kušati poznata slastica od jabuke, višnje, svježeg sira (slatkog i slanog), te svježeg sira u blitvi.

Sve se održava ususret ovogodišnjem ŠtrudlaFestu, događanju natejcateljskog karaktera koje okuplja profesionalce restoratera i slastičare iz više hrvatskih županija. Među njima će se izabrati najbolja profesionalna i amaterska štrudla.

Pratite događanje na web stranici Turističke zajednice općine Rakovica, Facebook događaju ŠtrudlaFest, te probajte štrudle u Plitvičkim dolinama u Grabovcu.

Rakovica - HTZ v.2


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Izvor: Sponzorirano | Foto: strudlafest.com

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close