VijestiScena

INTERVIEW – TS Ni 5 Ni 6: “Ličanke i Ličani, u subotu svi u Puls!”

Ove subote Studentski Zbor Gacke organizira (n)eko (lj)etno partijanje u otočkoj diskoteci Puls. Nakon cjelodnevnog kuhanja kotlića u glavnom parku, lički studenti organiziraju poseban party povodom završetka akademske godine. Za izvođače su izabrali Tamburaški bend Ni 5 Ni 6, pa smo tom prigodom s njima napravili intervju. Pročitajte što su nam odgovorili.

Recite nam kako vas nema ni 5 ni 6?

Bok i Vama! Evo vidite, nema nas ni 5, ni 6, ni pola 7, već 7… 🙂

Tko je došao na ideju tog imena?

Nač član benda, Goran. Zvali smo se Mladi bećari. Oduvijek nas je 6, ali ispočetka dok se nismo ozbiljnije primili tamburanja, non- stop je netko falio na svirki. Ljudi su to  primjetili i upitali nas ” pa dečki koliko vas je na kraju “… i tako je jedan od odgovora bio ” ni 5, ni 6 “…to je bio svečani trenutak kada smo se pogledali i shvatili da je to pravo ime za nas. Kako su godine prolazile i broj svirki rastao, odlučili smo se na bubnjara, tako da nas je sada 7. Tko zna, možda opet promijenimo ime! 😀

Otkud ste, i tko čini vaš bend?

Uglavnom smo svi iz Sesveta i blize zagrebačke okolice. Bas svira Matija Galeković, kontru Goran Mihaljević, harmonika Marijo Tušek, prvi brač Josip Biondić, drugi brač  Tomislav Kondres, na primu je Hrvoje Skender i bubnju Kristijan Tušek.Svi dečki su vokali, što glavni, što prateći.

Koji repertoar preferirate najviše?

Volimo sve što vole mladi! 😀 Preferiramo mješanje repertoara, znači ubacujemo za svakoga po nešto, po regijama… po dobrim željama.

Primjetili smo da ste već nekoliko puta nastupali za Ličane, imate li neke veze s našim krajem ili sasvim slučajno?

Jedan nas član se voli nazivati Ličan, ali mi svi znamo da je to samo puka želja. 😀 Zasad je sasvim slučajno, ali tko zna, možda nekoga život smjesti pokraj neke Ličanke!

Svirali ste I na Ličkoj noći u organizaciji Studentskog Zbora Gacke? Kažu poseban doživljaj, kako je vama bilo?

Bilo je fenomenalno, krcati klub, puno veselih mladih Ličana… Čak je jedan mini Ličan s nama zasvirao harmoniku, ovim putem ga pozdravljamo i očekujemo u subotu.

Jeste ikad svirali negdje u Lici? Ako da, gdje I koliko puta?

Svirali smo jednom svadbu u Gospiću. Osim toga nismo, ali sad je došlo vrijeme za Otočac i diskoteku Puls?

Sljedeću subotu nastupate u Otočcu na (n)ekom (lj)etnom partijanju. Recite nam što očekujete u diskoteci Puls?

Nadamo se da nisu svi Ličani već otišli na more i da će se odazvati u Puls u što većem broju jer nas čeka ružiona do ranih jutarnjh sati. 😀

I za kraj, jedna poruka svim Ličankama I Ličanima?

Ličanke i Ličani, u subotu svi u Puls, da vidite kako dečki iz Sesveta drapaju po tamburama. 😀 Sve vas skupa pozdravljamo i očekujemo Vas u što većem broju !

Intervju vodio: UL/ Antonio Kezerić

Photo: FLASHME

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Back to top button
Close