ZnanostVijesti

Interaktivna karta otkriva koliko je danas topliji vaš grad nego u godini kad ste se rodili

Dok se naš planet sve više zagrijava, za što smo glavni krivci upravo mi, možemo očekivati da ćemo u budućnosti imati sve više dana u godini u kojima je temperatura viša od 32 Celzija, piše 24sata.


New York Times objavio je fantastičnu interaktivnu kartu na kojoj možete vidjeti koliko je takvih dana bilo u vašem gradu u godini kad ste se rodili, a koliko ih je danas.

Isto tako, nastave li se sadašnji trendovi pokazat će vam i koliko bi takvih dana moglo biti kad ćete imati 80 godina.

U New York Timesu napravili veliku analizu zajedno sa skupinom klimatologa, ekonomista i analitičara s različitih sveučilišta te se naglašava da bi naša budućnost mogla biti još i gora, nastave li zemlje sa ovim rekordnim emisijama. Naime, podatke koje su pokazali u interaktivnoj projekciji budućnosti temeljili su na zadržavanju emisija u skladu sa Sporazumom iz Pariza.

Dok bi po njihovoj projekciji Zagreb mogao imati mjesec dana u godini s paklenim temperaturama, nastave li se ovi trendovi metropole poput New Delhija ili Džakarte mogu očekivati skoro cijelu godinu visokih temperatura.

KARTU POGLEDAJTE OVDJE


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara


Foto: screenshot New York Times

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close