ZnanostVijesti

Interaktivna karta otkriva koliko je danas topliji vaš grad nego u godini kad ste se rodili

Dok se naš planet sve više zagrijava, za što smo glavni krivci upravo mi, možemo očekivati da ćemo u budućnosti imati sve više dana u godini u kojima je temperatura viša od 32 Celzija, piše 24sata.


New York Times objavio je fantastičnu interaktivnu kartu na kojoj možete vidjeti koliko je takvih dana bilo u vašem gradu u godini kad ste se rodili, a koliko ih je danas.

Isto tako, nastave li se sadašnji trendovi pokazat će vam i koliko bi takvih dana moglo biti kad ćete imati 80 godina.

U New York Timesu napravili veliku analizu zajedno sa skupinom klimatologa, ekonomista i analitičara s različitih sveučilišta te se naglašava da bi naša budućnost mogla biti još i gora, nastave li zemlje sa ovim rekordnim emisijama. Naime, podatke koje su pokazali u interaktivnoj projekciji budućnosti temeljili su na zadržavanju emisija u skladu sa Sporazumom iz Pariza.

Dok bi po njihovoj projekciji Zagreb mogao imati mjesec dana u godini s paklenim temperaturama, nastave li se ovi trendovi metropole poput New Delhija ili Džakarte mogu očekivati skoro cijelu godinu visokih temperatura.

KARTU POGLEDAJTE OVDJE

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: screenshot New York Times

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close