Interaktivna karta koja će oduševiti sve bicikliste

Iva Biondić

Interaktivna karta poslužit će kao svojevrsna društvena mreža, gdje će korisnici moći komentirati i “lajkati” prijave drugih građana…


Udruga Sindikat biciklista je na osnovi karata biciklističke infrastrukture izrađenih uz pomoć Grada Zagreba odlučila postaviti interaktivnu kartu putem koje građani mogu prijaviti probleme vezane uz cjelokupnu prometnu infrastrukturu i javni prijevoz.

Interaktivna karta poslužit će kao svojevrsna društvena mreža, gdje će korisnici moći komentirati i “lajkati” prijave drugih građana. Goran Lampelj iz Sindikata biciklista: “Ova karta obuhvaća različite mogućnosti i preporuke za sigurno i smisleno kretanje biciklom kroz Zagreb. Uz gradsko područje, iskoračili smo i u bližu okolicu i istražili najbolje puteve za povezivanje okolnih gradova i Zagreba. Vjerujemo da će ova karta brojnim sugrađanima olakšati odluku da počnu koristiti bicikl po Zagrebu i pomoći u izboru prikladnih puteva.”

Tehnički autor karte, Bartul Dragičević iz Sindikata biciklista, objasnio je: “Nakon što se registrirate, s kartom se možete igrati i koristiti je u slojevima. To znači da će karta prikazivati samo one informacije koje odaberete, sloj biciklističkih staza ili sloj u kojem se prikazuju stanice javnog bicikla, sloj prijavljenih problema u prometnoj infrastrukturi ili sloj puteljaka po kojima se može biciklom. Informativno je i zabavno!”

Više čitajte na punkufer.dnevnik.hr


Foto: Pixabay

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u