Tehnologija

Instagram ukida karticu “Following”

Instagram kartica “Following” ovih dana postupno postaje onemogućena za sve korisnike i biti će teže pratiti aktivnosti određenog računa, piše eZadar.hr.


Od prvih verzija Instagram aplikacije bilo je moguće vidjeti što rade osobe koje pratite na ovoj društvenoj mreži pomoću “Prati” značajke unutar ikone srca koja prikazuje ažuriranja vaših osobnih feedova. S jedne točke gledišta to je bilo dobro kako bi otkrili nove račune ili pronašli sadržaj na temelju svojih interesa i ponašanja. Međutim, neki su ovu značajku počeli koristiti za špijunažu poznanika i osoba s kojima su bili u partnerskoj ili ljubavnoj vezi, a što nije nimalo lijepo.

Sada je Instagram odlučio ukloniti ovu karticu “Prati” sa sučelja, sviđalo se to korisnicima društvene mreže ili ne. Vjerojatno će ova promjena  potaknuti niz reakcija, od bijesa do olakšanja jer se neće moći jednostavno kontrolira svaki potez na Instagramu. Kao rezultat uklanjanja značajke kada dodirnete srce na donjoj traci, vidjet ćete samo aktivnosti povezane s vašim računom, tko vas prati ili vam šalje poruku.

Pozdravljamo ovu odluku Instagrama, osobito što su neki ovom značajkom prelazili granicu između zadovoljavanja znatiželje i potpunog špijuniranja i proganjanja. Uostalom, postoji i znatno kvalitetnija  opcija  za pronalaženje novih račune s kojima bi mogli pratiti i komunicirati, a to je “Istraži”. Osim toga u ovoj kategoriji objave koje algoritam prepozna kao lažne se uklanjaju i neće se pojavljivati u rezultatima pretraživanja  što je jedan od načina borbe protiv lažnih vijesti.

Što vi mislite o ovoj novoj promijeni u Instagramu? Jeste li znali da značajka postoji?

Donosi eZadar.hr.

 

Foto: Pixabay

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close