Vijesti

IKEA ima namještaj koji će bežično puniti vaše gadgete

Noćni ormarići, svjetiljke i radni stolovi s integriranim bežičnim punjačima dolaze u trgovine u travnju. Koriste Qi standard za automatsko bežično punjenje uređaja.


Punjači kraj kreveta postali su standardni dio opreme gotovo svake sobe, a IKEA je sada predstavila novu liniju namještaja koja dolazi s ugrađenim bežičnim punjačima za tablete i mobitele. Nova kolekcija stiže u trgovine od travnja, a sastojat će se od noćnih ormarića, svjetiljka i radnih stolova.

IKEA navodi da je ovo dio njihovog projekta Home Smart kojim razvijaju rješenja koja doprinose boljem životu kod kuće. Naravno, na ovome će se moći puniti samo oni uređaji koji podržavaju bežično punjenje.

“Iz istraživanja i posjeta domovima koje provodimo svake godine, znamo da ljude smeta nered koji stvaraju kabeli. Brinu se hoće li uspjeti na vrijeme pronaći punjač i hoće li im se baterija potrošiti. Naša inovativna rješenja, koja integriraju bežične punjače u komade namještaja, učinit će život kod kuće jednostavnijim” – kaže Jeanette Skjelmose, voditeljica odjela rasvjete i bežičnog punjenja u IKEA-i.

IKEA kolekcija koristi tehnologiju koja ima globalni Qi standard certificiranja i podržava automatsko punjenje svih uređaja koji imaju ugrađen Qi standard (Google, Nexus, Nokia Lumia, HTC, Samsung). Uređaje koji nisu Qi kompatibilni, (poput iPhonea) moguće je puniti VITAHULT navlakom za punjenje koju će kupci također moći nabaviti u IKEA robnim kućama.


 

Tekst: 24 sata
Foto: Ikea


 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close