VijestiGrad Zagreb

IDEA – europski projekt razmjene kultura Francuske, Italije, Turske i Hrvatske

U sklopu Erasmus projekta “IDEA” 40 mladih iz Francuske, Italije, Turske i Hrvatske sastaje se u Zagrebu kako bi razmijenili kulturna iskustva i predstavili svoju državu kroz nacionalne plesove, tradicionalnu i popularnu glazbu te igre iz djetinjstva.


Također će sudionici učiti jedni druge jezik, a Francuzi, Talijani i Turci će se okušati u hrvatskom jeziku tako što će pričati s lokalcima i uživjeti se u zagrebačku svakodnevnicu.

Projektne aktivnosti traju od 5.3. do 10.3.2019. dok će 10.3 u nedjelju ovih 40 mladih imati plesni nastup na Trgu bana Josipa Jelačića u 10:30 sati te predstaviti svoje nacionalne igre iz djetinjstva i rezultate projekta. Svi građani su pozvani da im se pridruže te pogledaju plesni nastup i zaigraju igre sa sudionicima iz Francuske, Italije, Turske i Hrvatske. Više informacija ćete moći naći na FB stranici udruge Besplatno koja provodi ovaj projekt facebook.com/udrugabesplatno/

Udruga Besplatno je organizacija koja je zadužena za provedbu ovoga projekta u suradnji sa partnerima BAKYARD iz Turske, Parcours le Monde IDF iz Francuske i Futuro Digitale iz Italije. Projekt je financiran od Europske Unije.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close