IDEA – europski projekt razmjene kultura Francuske, Italije, Turske i Hrvatske

Tena Brnad

U sklopu Erasmus projekta “IDEA” 40 mladih iz Francuske, Italije, Turske i Hrvatske sastaje se u Zagrebu kako bi razmijenili kulturna iskustva i predstavili svoju državu kroz nacionalne plesove, tradicionalnu i popularnu glazbu te igre iz djetinjstva.


Također će sudionici učiti jedni druge jezik, a Francuzi, Talijani i Turci će se okušati u hrvatskom jeziku tako što će pričati s lokalcima i uživjeti se u zagrebačku svakodnevnicu.

Projektne aktivnosti traju od 5.3. do 10.3.2019. dok će 10.3 u nedjelju ovih 40 mladih imati plesni nastup na Trgu bana Josipa Jelačića u 10:30 sati te predstaviti svoje nacionalne igre iz djetinjstva i rezultate projekta. Svi građani su pozvani da im se pridruže te pogledaju plesni nastup i zaigraju igre sa sudionicima iz Francuske, Italije, Turske i Hrvatske. Više informacija ćete moći naći na FB stranici udruge Besplatno koja provodi ovaj projekt facebook.com/udrugabesplatno/

Udruga Besplatno je organizacija koja je zadužena za provedbu ovoga projekta u suradnji sa partnerima BAKYARD iz Turske, Parcours le Monde IDF iz Francuske i Futuro Digitale iz Italije. Projekt je financiran od Europske Unije.


Foto: PR

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u