VijestiScena

Humanitarni koncert: Agram i prijatelji

Organizator humanitarnog koncerta je AK “Uspon” za osobe s invaliditetom, a sudionici koji će nastupiti su Halid Bešlić, Crvena jabuka, Ivan Zak i bend.

Prihod od ulaznica ide u korist članova Atletskog kluba “Agram” koji su svi osobe s različitom vrstom invaliditeta.Sredstva će se koristiti za njihovu sportsku rehabilitaciju i sportski razvoj, za njihove pripreme, odlaske na natjecanja, banjska liječenja i slično, a sve u skladu sa Statutom udruge.

AK Agram za osobe s invaliditetom osnovan je 2. prosinca 2004. godine, povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, i ove godine obilježava 10 godina postojanja i rada.

Po rezultatima na najvećim natjecanjima – Paraolimpijske igre, svjetska i europska prvenstva, već sedam godina su najuspješniji sportski klub ne samo u Zagrebu nego i sveukupno u Hrvatskom sportu.

Njihovi atletičari različitih vrsta invaliditeta osvojili su do sada dvije srebrne i jednu brončanu Paraolimpijsku medalju u Pekingu 2008. i u Londonu 2012 godine.

Osvojili su i 7 zlatnih, 8 srebrnih i 6 brončanih medalja na svjetskim prvenstvima i veći broj na Europskim prvenstvima.

Vlasnici su i 4 svjetska rekorda – Marija Iveković, slabovidna atletičarka, ostatak vida 5% u troskoku i u petoboju, Branimir Budetić, slabovidni atletičar, ostatak vida 5% na jednom oku a na drugom ne vidi ništa, svjetski rekorder u petoboju i Zoran Talić – atletičar s intelektualnim teškoćama, svjetski rekorder u skoku uvis i drugi u skoku udalj.

2006. godine dobili su najviše priznanje Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa – nagradu Franjo Bućar na koju su jako ponosni. Uz klub najviša državna priznanja dobili su i Marija Iveković, Vedran Lozanov, Branimir Budetić i tajnik Branko Omazić.

Ulaznica za koncert je 100 kuna.

Tekst: port.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close