ZnanostVijesti

Na Hrvatskom radiju Paar predstavio stručni skup o geobaštini i geoturizmu u Lici

Dalibor Paar, doktor znanosti i docent u Zavodu za eksperimentalnu fiziku Fizičkog odsjeka Prirodoslovno matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, predstavio je stručni skup “Georaznolikost, geobaština i geoturizam u kršnim područjima” koji će se u veljači 2017. održati u Pećinskom parku Grabovača.

Specifičnost Hrvatske je ta što su atrakcije komprimirane na izuzetno malom području, to vam daje neograničene mogućnosti povezivanja svih lokacija u jednu mrežu gdje turist može na malom području imati veliko bogatstvo sadržaja… Naš cilj je da (u Perušiću, op.a.) stvari zakotrljamo na stručnoj razini, pa da onda viša razina to pokuša pratiti. Odnosno da uoče da se radi o kvalitetnim idejama. Dakle, ideja ovog skupa georaznolikosti orjentirana je na krška područja, okupiti će međunarodne stručnjake koji upravljaju tim područjem ali i znanstvenike koji istražuju ta područja. – istaknuo je docent Dalibor Paar za Hrvatski radio.

Cijelu emisiju poslušajte na linku ovdje.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Pećinski park Grabovača

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close