PolitikaIzdvojeno

Hrvatski suverenisti osigurali prijevoz u Hrvatsku za 19 ukrajinskih izbjeglica

Saborski zastupnik Marko Milanović Litre posjetio je granični prijelaz i tranzitni centar za izbjeglice u mjestu Barabas na Mađarsko – Ukrajinskoj granici.


U centru kojeg vodi Caritas upoznat je s postupcima prijema izbjeglica iz Ukrajine. Milanović Litre preuzeo je 19 izbjeglih osoba od kojih je 7 punoljetnih i 12 maloljetnih osoba za prijevoz u Hrvatsku.

“Noćas smo stigli u Barabas, koji je tranzitni centar za izbjeglice. Ovaj tranzitni centar vodi Caritas i trenutno izbjeglice imaju sve što im je neophodno za prvu ruku. Hrvatski suverenisti su osigurali prijevoz u Hrvatsku, a neki od izbjeglica imaju već osiguran smještaj u Hrvatskoj. U Caritasu su istaknuli da trenutno imaju više nego dovoljno humanitarne pomoći, te mole sve one koji žele pružiti humanitarnu pomoć izbjeglicama da to čine u svojim lokalnim Caritasima, a nikako dovoženjem na granične prelaze i tranzitne centre. Što se tiče prijevoza napominju da nije dobro samoinicijativno dolaziti na granicu po izbjeglice, bez prethodne komunikacije i najave. I na kraju želim istaknuti kako se istinski prijatelji poznaju u nevolji, a ovakve izbjegličke nevolje smo i mi Hrvati proživljavali tijekom Domovinskog rata.Слава Україні!“, priopćio je Milanović Litre.


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close