GlazbaVijestiGrad Zagreb

Hrvatski diskografi pozivaju: Povećajte emitiranje domaće glazbe različitih žanrova!

SLUŠAJMO DOMAĆE

Situacija s korona virusom potaknula je mnoge sektore da se dodatno angažiraju, tako i glazbeni


Koronavirus je teško pogodio i glazbeni sektor, tvrde iz Hrvatske diskografske udruge. Mnoga otkazivanja koncerata, radionica, konferencija i festivala, neće se dobro odraziti na bogatu hrvatsku glazbenu scenu, a kako bi se ti efekti ublažili došli su na dobru ideju.

Pročitajte njihovo priopćenje u nastavku.

Koronavirus se širi svijetom i kriza ozbiljno pogađa javni, kulturni i društveni život. Glazbeni sektor već je teško pogođen. Važne zdravstvene i sigurnosne mjera nadležnih institucija dovode do mnogobrojnih otkazivanja glazbenih događanja poput koncerata, radionica, konferencija, festivala, glazbene produkcije i još mnogo toga. Ekonomske i socijalne posljedice ovih otkazivanja negativno će utjecati na uspješan glazbeni krajolik u Republici Hrvatskoj koji se sastoji od mnogo malih i srednjih poduzeća i širokog spektra samozaposlenih glazbenika koji bi se mogli suočiti s ozbiljnim prijetnjama njihovom postojanju i opstanku.

Trenutačni razvoj događaja ima znatne negativne posljedice za čitavu glazbenu industriju – prije svega za autore, glazbenike, izdavače, organizatore događanja i sl., ali ništa manje ne utječe ni na distributere i druge pružatelje usluga s kojima je glazbena industrija povezana.

Nadalje, financijski nedostaci koji se sada pojavljuju vodit će nedostatku mogućnosti ulaganja u buduće projekte, a time nastaju i dugoročne negativne posljedice.

Stoga Vas, kao najprirodnije i najdugoročnije partnere glazbenoj industriji, ispred Hrvatske diskografske udruge te brojnih autora i izvođača s kojima surađujemo ljubazno pozivamo da u narednom razdoblju sukladno svojim mogućnostima i programskim smjernicama povećate emitiranje domaće glazbe različitih žanrova.

Ujedno vam skrećemo pozornost i na jedinstvenu priliku da dodatno upoznate hrvatsku glazbu u njenom punom opsegu, bogatstvu i raznolikosti. Odabirom domaće glazbe novac dugoročno ostaje u Hrvatskoj, a učinci ulaganja u takvu glazbu osjetiti će se u cijelom društvu.

Ovim putem skrećemo pozornost i da preko Hrvatske diskografske udruge možete pristupiti bazi snimaka cjelokupne hrvatske diskografije (preko 100 000 snimaka), kao i preuzeti sve nove snimke koje će nastati u budućnosti.

Svako emitiranje na radijskoj ili televizijskoj postaji ubrzati će oporavak domaće glazbene scene.

Podržimo zajedno domaću glazbu, slušajmo hrvatsko!

Za sve eventualne upite slobodno nam se obratite na [email protected].

Unaprijed zahvaljujemo na iskazanoj solidarnosti.

Hrvatska diskografska udruga

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: HDU

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close