VijestiNacionalnaPolitika

Hrvatska se policija novim manevrom bori s migrantskim valom, hoće li naljutiti Slovence?

Poštovat ćemo prava migranata, ali ćemo pravila postavljati sami, organizirano ćemo ih dovoditi i izvoditi iz registracijskih centara.


To je u ovom trenutku najbolje i za građane i za policijske službenike”, znakovito je prije koji dan najavio ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

No, i prije nego što su registracijski centri uspostavljeni, policija je pokrenula nove mjere prema ilegalnim migrantima. Kako ta nova pravila izgledaju u stvarnosti, otkrio je Jutarnji list.

Policija na području Slunja privede ilegalne migrante, izda im se potvrda o registraciji u kojoj stoji da se u roku od 24 sata moraju javiti u Prihvatilište za tražitelje azila u Zagrebu i potom ih u “maricama” odvoze do Karlovca. Policija ih potom pušta na slobodu da sami odu prema Zagrebu. Najveći broj će to i učiniti, ali neće otići prema Prihvatilištu nego prema slovenskoj granici.

Sve donedavno su uhvaćeni ilegalni migranti dobivali Rješenje o napuštanju koje im je omogućavalo da u Hrvatskoj borave pet-sedam dana prije odlaska. To je dovelo do formiranja velikih grupa migranata u Zagrebu, Rijeci i drugim mjestima, a nitko nije znao što s njima.

Sada su dobili mogućnost da u puno kraćem roku napuste Hrvatsku, a da pritom potpuno legalno putuju zemljom. Pritom im dio putovanja olakša policija organiziranim prijevozom.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.


 

Komentari

Komentara


Izvor: jutarnji.hr | Foto: pixabay.com

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close