Hrvatska policija u koordinaciji s EU ovaj tjedan u posebnoj prometnoj akciji

Lana Matica

Ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je kako će vozače na hrvatskim i europskim cestama ovaj tjedan pojačano nadzirati. Posebno će se vršiti nadzor brzine, piše eZadar.hr.


U vremenu od 12. do 18. kolovoza će se održati ciljana akcija usmjerena na nadzor brzine, sukladno Planu aktivnosti organizacije Europske mreže prometne policije – TISPOL na području država Europske unije, a shodno tome i na našem području, prenijela je HAK revija.

Tijekom ovog tjedna kontinuirano će se na maksimalno mogućem broju lokacija, temeljem vlastite prosudbe, statističkih pokazatelja za naše područje i dostavljenih lokacija po prijedlozima građana, provoditi pojačani nadzor brzine. Akcija se provodi s ciljem podizanja razine sigurnosti cestovnog prometa.

Neprilagođena brzine je najčešći uzrok prometnih nesreća, često onih s najtežim posljedicama.

Pozivamo vozače da brzinu kretanja svojih vozila prilagode osobinama i stanju ceste, vidljivosti, preglednosti, atmosferskim prilikama, gustoći prometa, poštujući propisana ograničenja brzine i tako doprinesu svojoj sigurnosti, kao i sigurnosti ostalih sudionika u prometu, jer samo odgovorno ponašanje spašava živote u prometu, objavio je HAK.

 

Pogledajte spektakularan video kanjona rijeke Like!


Foto: Pexels

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u