VijestiTurizam

Hrvatska ipak bilježi porast dolazaka i noćenja u prvih šest mjeseci

Loše vrijeme i turistički mršavi svibanj, s 300.000 gostiju i 1,5 milijuna noćenja manje nego lani u svibnja, bili su, kako se čini, samo prolazna nepogoda, piše Večernji list.


Taj je podbačaj unio dosta nervoze u turističke redove, ali svih je šest mjeseci ipak na koncu proteklo u plusu, pokazuju podaci elektroničkog sustava praćenja turističkog prometa eVISITOR.

“Od početka godine do kraja lipnja Hrvatsku je posjetilo 6,5 milijuna turista, a registrirano je 26 milijuna noćenja”, pohvalio se danas u Funtani ministar Gari Cappelli.

Imamo prvo prolazno vrijeme nakon prvih šest mjeseci, a što smo predviđali to smo i ostvarili. Uz male disbalanse u svibnju zbog vremenskih nepogoda, sve je drugo po planu. Buking je sukladan očekivanjima – kaže ministar turizma.

Gostiju je tijekom šestomjesečnog razdoblja oko sto tisuća više nego lani za prvih šest mjeseci, a noćenja je ostvareno 600.000 više.

Više na Večernji list.

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close