VijestiScena

Hrvatska glazbena “reprezentacija” na festivalu u Beču

14000 posjetitelja, od kojih 1000 lovaca na talente, dolazi na austrijski showcase festival Waves Vienna. Waves će glazbenoj delegaciji u Beču predstavit stotinu izvođača, među kojima će biti i hrvatska “reprezentacija”, riječki The Hunting Dogs te zagrebački (The) Lesser Men.


The Hunting Dogs je elektro šok duo, dobitnik nagrade za inovaciju u glazbi RockOFF. Bend je nastao 2013. nakon što su se Alba Nacinovich iz Rijeke i Talijan Marco Germini upoznali na jazz studiju na Konzervatoriju G. Tartini u Trstu.

Nakon premijernog zagrebačkog nastupa na Karlovačko RockOff, Yaya iz Jinxa poručila im je “Vi-morate-van!”. “Otad smo taj zadatak respektabilno ispunili u Italiji, gdje se naša glazba koristila na Sky TV-u i gdje smo nastupili na prestižnim pozornicama diljem zemlje. Sad se The Hunting Dogs lagano oblizuju što će se pjesme s nadolazećeg full-length prvijenca predstaviti i na über-showcase Waves Vienna. Zaista nam je velika čast što nas je Edo iz Muzike pozvao u ovogodišnju “Hrvatsku repku”. Idemo van, idemo u lov!”, poručuje duo.

Uz The Hunting Dogs, tu je i (The) Lesser Men, četveročlani miljenik domaće indie publike.

“Nakon prošlogodišnje poljske turneje i nastupa po Hrvatskoj i regiji, Waves se čini kao logičan slijed događaja u svjetlu izlaska trećeg albuma References, Reflections: Revelations planiranog za posljednji petak u listopadu. Ploču će uskoro najaviti i novi singl Trilogy, duet s Irenom Žilić te video, svojevrstan kratki omnibus, nastao suradnjom tri režisera. Uz zagrebačku promociju u Tvornici kulture, planiramo i dvodijelnu turneju po široj regiji s grupom iz Beograda”, pohvalio se ovaj zagrebački kvartet.

„Razlog zašto baš ova dva benda leži u tome što već imaju međunarodna iskustva čime potvrđuju kvalitet i međunarodne ambicije obzirom da ovi showcase festivali i služe proboju u svijet. Ovo je prvi od showcase festivala u nizu na koji se idu predstavljati“, objašnjava Edo Plovanić, osnivač portala Muzika.hr i izbornik programa koji promovira domaće talente međunarodno.

The Hunting dogs i (The) Lesser Men okušat će se u lansiranju na međunarodnu glazbenu scenu na showcase festivalu Vienna u subotu 28.9., The Hunting Dogs će svirku imati od 20 do 20:45, a (The) Lesser Men od 22:30 do 23:15.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Back to top button
Close