SportIzdvojeno

Hrvati pobjednici 36. Plitvičkog maratona, pogledajte ukupne rezultate

PRIOPĆENJE

Jučer je u Nacionalnom parku “Plitvička jezera” u organizaciji Atletskog kluba Plitvice a uz pokroviteljstvo Nacionalnog parka „Plitvička jezera“ održan 36. Plitvički maraton.


Na “najljepšem ali i najtežem maratonu na svijetu” uvodnim govorima obratili su se ravnatelj JU Nacionalni park Plitvička jezera Tomislav Kovačević , župan Ličko-senjske županije Ernest Petry te načelnik Općine Plitvička jezera Ante Kovač, a maraton je otvorenim proglasio direktor maratona i predsjednik Atletskog kluba Plitvice Leopold Špehar.

U ogromnoj konkurenciji od preko 900 trkača iz čak 18 država među kojima i onih iz Kine i Južne Afrike, pobjedu na maratonu dugom 42 km odnio je Kristijan Rubinić iz AK Jastreb 99 koji je maraton istrčao u vremenu od 2:45:12, dok je u ženskoj konkurenciji pobjedila  Ana Štefulj sa odličnim rezultatom 2:56:46.

Pobjednik polumaratona Valentina Valjak  je Ivan Dračar iz HAAK Mladost s vremenom 01:14:15 sati dok je u konkurenciji žena najbrža bila Mađarka Zita Kacser sa vremenom 1:22:41.

Pobjednica utrke na 10 km u kategoriji žena je Nizozemka Ines van der Berg sa rezultatom 46:02 dok je u kategoriji muškaraca na 10 km najbrži bio Francuz Félix Rodrigues koji je 10 km istrčao u vremenu 37:20.

Sve rezultate pogledajte na linku. 

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: AK Plitvice

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close