VijestiTech

Hrvati najčešće online kupuju kod kuće, koristeći stolno računalo a najvažnija im je dobra cijena

Hrvati najčešće online kupuju kod kuće, koristeći stolno računalo. Najvažnija im je dobra cijena, a robu kupljenu online najviše vole plaćati – pouzećem


SigurnaTrgovina provela je od 13. prosinca 2016. do 9. siječnja 2017. godine istraživanje navika online kupaca u Hrvatskoj. Obuhvaćen je uzorak od 7.260 ispitanika u Hrvatskoj, koji su odgovarali na pitanja vezana uz digitalnu trgovinu putem ankete online.

Anketa je oglašavana putem Facebook i Google AdWords oglasa ciljajući jednako demografske podatke (starosna skupina, spol, mjesta prebivališta i slično). Nešto više od pola ispitanika (51 posto) staro je od 26 do 35 godina, dok 38 posto ima od 36 do 50 godina. 53 posto su žene, 47 posto muškarci.

Oko 51 posto ciljane skupine živi u gradovima, dok 49 posto živi u ruralnim područjima. Oko 60 posto ciljane skupine su radno sposobne osobe, dok su oko 40 posto studenti, umirovljenici ili nezaposleni.

Više na tportal.hrČuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close