Ličko-senjska županijaVijestiSport

Hrvati na Festivalu hodanja u Belgiji predstavili ljepote Hrvatske, a za sve je zaslužna inicijativa Hrvatskog saveza hodanja

SJAJNA PRILIKA ZA BRENDING!

Proteklog su se vikenda, od 5. do 7. svibnja, turističke zajednice nekoliko hrvatskih županija imale priliku predstaviti na festivalu hodanja u belgijskom gradiću Blankenbergeu.


Tweedaagse Voettocht Blankenberge je međunarodni dvodnevni festival hodanja u Belgiji koji se održava svake godine prvi vikend u svibnju već preko pedeset godina, a okupi desetak tisuća hodača iz cijelog svijeta.

Na festivalu zemlja gost predstavlja svoju zemlju, kulturu, gastronomiju i destinacije privlačne hodačima.

“Hrvatski savez hodanja financirao je autobus za hodače iz čitave Hrvatske, s obzirom na to da je Hrvatska ove godine u Belgiji bila zemlja-gost, odnosno mogli smo posebno predstaviti naše hodanje, ali i zemlju općenito. TZ Ličko-senjske županije, zajedno s TZ Zadarske, TZ Šibensko-kninske i TZ Splitsko-dalmatinske županije imale su prilike prestaviti se na prijemu kod gradonačelnika. Dio naših hodača hodao je 24 km, a dio njih 15 km”, rekao je Mile Milković iz Hrvatskog saveza hodanja za Lika Club.

U dva dana održavanja festivala prohodaju se različite udaljenosti od kojih je najmanja tek 6 km dok je najduža ruta čak 42 km dugačka. Uzduž svih ruta postavljena su brojna odmorišta i mjesta za druženje i predstavljanje turističkih organizacija.


 

Komentari

Komentara


Foto: HFT Facebook

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close