Hrana koja smanjuje simptome PMS-a

Iva Biondić

Umor, akne, nadutost, žudnja za slatkim ili nagle promjene raspoloženja tipični su simptomi PMS-a koji potiče neugodna fizička i emocionalna stanja par tjedana prije početka mjesečnice. Ako je suditi po rezultatima američkih znanstvenika, gotovo 85 posto žena mjesečno se susreće s barem jednim od simptoma PMS-a koji se, nasreću, uspješno mogu ublažiti unosom ovih vrsta namirnica


Avokado

Ako su nadutost, želja za slatkim ili grčevi u mišićima uobičajene boljke u razdoblju predmenstrualnog sindroma, vrijeme je da razmislite o avokadu. Ova namirnica bogata zdravim masnoćama sadrži kalij, mineral koji djeluje kao prirodni diuretik koji uklanja višak natrija i tekućine iz tijela.

Također kalij pomaže u zaštiti protiv mišićnih grčeva i pojačava osjećaj sitosti.

Moćnu namirnicu kao što je avokado možete konzumirati kao dodatak voćnom frapeu, omletu, salati ili jednostavno narezanog na kriške te pokapati malo soka od limuna ili limete i posuti kurkume.

Cikla

Studija objavljena u časopisu American Journal of Clinical Nutrition, nakon 10-godišnjeg praćenja navika tri tisuće žena došla je do zanimljivog podatka o ublažavanju tegoba PMS-a u žena koje su imale visok unos vitamina B1 i B2. Najzanimljiviji dio ovih rezultata činjenica je da su te vitamine, umjesto u formi dodatka jelu, dobivale iz određenih namirnica.

U skupinu ukusnih prehrambenih namirnica koje obiluju ovim potrebnim vitaminima su cikla i njezini

Više na tportal.hr

Pogledajte spektakularan video kanjona rijeke Like!


Foto: pixabay

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u