Zdravlje

Hrabro svjedočanstvo britanske starlete Katie Price

Britanska starleta Katie Price progovorila je u javnosti o iskustvu odgoja svog sina Harveyja, djeteta s poteškoćama u razvoju i pri tome izazvala niz reakcija.


Price je gostovala u jednoj televizijskoj emisiji i pričala o životu s djetetom s poteškoćama u razvoju. Harvey, čiji je otac bivši nogometaš Dwight Yorke, boluje od nekoliko bolesti – rijetkog genetskog poremećaja Prader Willi sindroma, slijep je, a pokazuje i simptome autizma i ADHD-a.

Sada je starleta progovorila o svemu tome i pri tome bila bolno iskrena.

“Možda će nekome to zazvučati grubo, ali reći ću: Da mi je netko rekao u vrijeme kada sam bila trudna s Harveyem za njegove dijagnoze, vjerojatno bih ga abortirala. Zbog straha od nepoznatog koje me čeka”, rekla je Price koja je imala 23 godine kada je prvi put rodila, ali odmah i nastavila:

“Ali, sada takvo nešto ne bi dolazilo u obzir. Kada bi mi sada rekli da sam trudna s djetetom koje će imati poteškoće u razvoju bez ikakve dvojbe bih ga rodila. Čak bih usvojila jedno takvo dijete”.

Price je ispričala kako jako voli svoga sina i kako ne bi “ništa na njemu promijenila”.

“Da, život s njim je zahtjevan, ali i tako bogat. On je posebna osoba i volim ga”, rekla je Britanka koja ima još četvoro djece iz dva braka.

Price je, dakle, pojasnila kako joj je iskustvo života s djetetom s poteškoćama u razvoju pokazalo da ubojstvo vlastitog djeteta nikada nije i ne može biti nikakvo “rješenje”. Možda  i nesvjesno, ali je dala snažno svjedočanstvo o tome kako majčinstvo, čak i kada donosi velike žrtve i odricanja, uvijek obogaćuje. Nažalost, “strah od nepoznatog” koji majka osjeća nakon što joj kažu za dijagnozu djeteta, često je ono što ženu natjera na abortus. A ovo svjedočanstvo Price pokazuje kako je taj strah iracionalan i kako odnos s vlastitim djetetom uvijek nadvladava sve poteškoće. Pri tome, treba napomenuti, kako to svjedočanstvo nije dala kao aktivist, jer ona to nije, nego kao majka koja progovora o svom izravnom iskustvu.

Pročitajte cijeli članak  na bitno.net


Foto: thesun.co.uk

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close