ZnanostVijestiKarijera

HPS: Gospićanki Đenis Barnjak nagrada za najveći pojedinačni uspjeh u 2020. godini

GODIŠNJA PRIZNANJA

Hrvatski planinarski savez objavio je imena dobitnika Godišnje nagrade za najbolje organiziranu akciju i najveći pojedinačni uspjeh i poduhvat.


U kategoriji najbolje organizirane akcije nagrada se dodjeljuje speleološkom istraživanju kojim su tijekom ljeta produbljena geomofrološka, biospeleološka i druga saznanja o podzemlju Velebita. Na toj je akciji sudjelovalo nekoliko desetaka sudionika iz više planinarskih udruga, pod pokroviteljstvom Komisije za speleologiju HPS-a, a sve je bilo organizirano na uzoran način.

Nagrada za najbolje organiziranu akciju u HPS-u dodjeljuje se PDS-u Velebit, Zagreb za organiziranje i provedbu speleološkog istraživanja jame Nedam na sjevernom Velebitu.

Najveći planinarski uspjeh

Najveći pojedinačni uspjeh u 2020. ostvaren je u okviru speleološkog istraživanja jame Nedam u Hajdučkim kukovima na Sjevernom Velebitu. Speleološkim istraživanjem u toj jami tijekom godine otkriveni su novi podzemni prostori, premašena dubina od 1000 metara, a posebno značajno bilo je speleoronjenje u sifonskom jezeru na dnu jame.

Za speleoronjenje u jami Nedam kao izniman pojedinačni uspjeh na speleološkoj ekspediciji Sjeverni Velebit 2020. Izvršni odbor nagrađuje Đenis Barnjak, priopćio je Hrvatski planinarski savez.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close