Turizam

Hotelska soba u pola cijene: U čemu je kvaka?

Uskoro bi mogli hotelsku sobu iznajmiti po znatno povoljnije, točnije u pola cijene. No, ima jedna kvaka, a ta je da ćete je u tom slučaju dijeliti sa strancem!


Biste li bili spremni dijeliti sobu sa strancem kako bi svoj račun duplo smanjili? Oni koji pokreću novi biznis nadaju se da jeste. Nešto veći komfor u kojem možete uživati u hotelima, zamijeniti će ideja koja nudi nešto bliže smještaju hostelskog tipa.

Naime, Winston Club spreman je ponuditi putnicima mogućnost najma sobe u Seattleu, Las Vegasu, San Franciscu i Los Angelesu, u pola cijene.

Ali naravno, postoji kvaka. Sobu ćete vrlo vjerojatno dijeliti s nekim koga nikad prije niste vidjeli. Na ovu ideju je došao Bryon Shannon, koji je svojevremeno stavio svoj stan u najam preko Airbnb – a na dvije noći, koliko je izbivao iz grada, i vidio problem.

‘Moj gost je trebao ostati tri noći, a mene nije bilo dvije. Pretpostavio sam kako mi neće biti problem jednu večer pronaći neki drugi stan gdje mogu prespavati. Počeo sam pretraživati jeftine opcije, poslao poruke nekim vlasnicima stanova, jer zbilja nisam htio plaćati 100 i više dolara za hotelsku sobu. U tom trenutku, naljutilo me što ne mogu podijeliti sobu u lijepom obližnjem hotelu s nekim i na taj način prepoloviti troškove.’

Bryon je nakon toga pričao s prijateljem koji radi u hotelu i tu se pokrenula ideja biznisa koji bi trebao pomoći ljudima koji žele smanjiti troškove smještaja. Za ovaj način boravka koji će biti pokrenut ove godine, dobar dio mladih do 35 godina već se zapisao.

Na prvom mjestu kod traženja gostiju je sigurnost, tako da svaki član mora ispuniti različite obrasce i navesti podatke, poput broja mobitela, e – mail, kreditnu karticu koju koristi i svoju fotografiju tako da znate s kim potencijalno dijelite sobu.

Sve u svemu, ideja zvuči zanimljivo, a hoće li u praksi imati većeg uspjeha, tek preostaje vidjeti.


 

Tekst: punkufer.dnevnik.hr


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close