HOLYWIN u Gospiću

LIKACLUB

Sutra će se u Gospiću održati Noć otvorenih crkvi. Odgovor je to Crkve na svjetski popularan Halloween, a lički će se održati u Katedrali Blažene Djevice Marije. Organizator je Povjerenstvo za mlade Gospićko-senjske biskupije.

31.10., dan prije Svih Svetih, program će početi u 20.00 sati.

20.00h – film (dvorana Caritasa)

21.30h – molitveno bdijenje (Katedrala BDM)

Povodom ovog događaja izjavu nam je dao vlč. Josip Šimatović iz Gospića, rekao je sljedeće:

Već duže vrijeme promatramo što se događa u drugim gradovima Hrvatske na području duhovnosti i ovo je jednostavno odgovor na pitanja mladih „zašto kod nas nema ništa, zašto i mi ne bi nešto“? Znate kako je kad se nešto organizira prvi put. Sto pitanja, sto stvari . No kad se Boga pusti da On odradi svoje, stvari se mijenjaju. Glavni nositelj ovog projekta je Zajednica mladih gospićke katedrale (zajednica koja se okuplja svakog utorka u prostorijama Karitasa) u suradnji sa članovima duhovne zajednice Injingo, također iz Gospića.
Počinjemo sa filmom o životu sv. Ivana Pavla II., a nastavljamo u Katedrali. U početku smo planirali da će bdijenje završiti u ponoć i stavili smo listu na koju su mladi upisivali u koje vrijeme dolaze. Na kraju je došlo do toga da su se mnogi odvažili doći u vrijeme nakon ponoći tako da je lista popunjena do 7 ujutro. To me posebno veseli jer to znači da će Katedrala cijelu noć biti otvorena. Program u Katedrali sadrži Službu Svjetla, kratku katehezu, red molitve, red šutnje, pjevanje, video prezentacije… ma svašta lipog. Što reći? Dođi i vidi

Poruka ovog događaja je “Holywin pobjeđuje”. Posjetite Caritas i Katedralu!

noć otvorenih crkvi

 

Tekst: UL

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u